INGEN TRØST: Bjarte Myrhol satte inn syv mål mot Sverige, men klarer ikke å glemme Bundesliga-gullet som glapp. Her skyter han mot Spania under EM i januar. (Foto: NTB SCANPIX)

Myrhol gråt da seriegullet glapp

Tapte med knappest mulig margin både i Bundesliga, Champions League og EM

Scoret syv mål mot Sverige da Norge vant sin fjerde strake seier

(Sverige-Norge 24-30) Bjarte Myrhol hadde ingen problemer med å senke Sverige som banens beste spiller på 32-årsdagen. Men skuffelsen etter Bundesliga-sølvet sitter fortsatt i.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Store voksne mannfolk gråt. Det var ingen av oss som ikke gjorde det, sier Myrhol til VG.

Han er på vei mot håndballguttas EM-kvalifiseringskampene mot Østerrike. Men er fortsatt preget av skuffelsen sist helg. Myrhols Rhein-Neckar Löwen vant sin 18. strake seriekamp mot Gummersbach- Men tapte seriegullet på to mål dårlige målforskjell enn Kiel.

- Spørsmålet er om jeg noen gang kommer til å få den opplevelsen på avstand. Den vil sitte i meg i mange år fremover, tror han.

- Det kjennes tomt. Vi var det klart beste laget, men tapte fordi mange lag ikke har noe å spille på. I Champions League og annen i håndball avgjør alltid innbyrdes oppgjør først. Men slik er det ikke i Tyskland. Jeg synes det latterliggjør Bundesliga og er helt sikker på at regelen vil bli endret etter dette. Den er urettferdig.

- Jeg forstår Bjarte. Rhein-Neckar Löwen var det beste laget og hadde fortjent gullet. Det som skjedde er ikke bra for Bundesliga, mener landslagssjef Christian Berge som selv spilte syv sesonger som proff i Tyskland.

- Kiel spilte mot lag som omtrent kom rett fra fest. Motstanderne hadde ingen ting å spille for, sier Myrhol.

I de innbyrdes oppgjørene vant Löwen 29-26 over Kiel hjemme og tapte 31-28 borte. Med Champions League-bestemmelser ville Myrhol & co. dermed tatt gullet på bortemålsregelen.

I Champions League ble Rhein Neckar Löwen utslått på nettopp denne regelen etter å ha slått favoritten Barcelona med syv mål hjemme i Mannheim og tapt med samme sifre i Spania.

I tillegg manglet Norge i januar kun ett mål på å gå videre gruppespillet under EM i Danmark.

- Den beste medisinen for meg er å trene videre og spille god håndball. Jeg vet det blir noen tunge dager med landslaget, men tror aldri jeg har vært så motivert som nå. Jeg ser frem til å gå løs på sommertreningen og gleder meg stort til å spille en full sesong både i forsvar og angrep.

Det så også slik ut mot Sverige i Alingsås. Strekspilleren scoret på syv av sine 9 skudd og spilte godt i forsvar. Han har ikke blitt brukt i forsvar av avtroppende Löwen-trener Gudmundur Gudmundsson - islendingen som når tar over Danmark etter Ulrik Wilbek.

- Bjarte tilfører laget en snert og en ekstra dimensjon som er viktig for oss, sier Berge - etter sin fjerde seier av fem mulig som vikarierende landslagssjef.

- Selv om vi ikke møtte det beste svenske laget her er vi ikke bortskjemte med slike seiersrekker på det norske landslaget, sier Myrhol.

- Det handler om å vinne hver duell og hver kamp, beskriver Christian Berge. Han synes seksmålsseieren markerte klar fremgang fra 25-21-seieren over Sverige lørdag. Også keeper Ole Erevik og femmålsscorer Harald Reinkind viste lovende takter. Skytteren blir snart lagkompis med Myrhol i Mannheim.

Tirsdag møter Norge et toppet Tyskland i Wetzlar. Lørdag er Østerrike motstander i Wien. Den avgjørende VM-kvalifiseringskampen spilles på Sotra Arena rett uten for Bergen 14. juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder