Sander Sagosen får hjelp av mamma og pappa: – Han kommer tilbake

HERNING (VG) Han leverte sesongen svakeste kamp. Etter det vonde tapet for danskene får Sander Sagosen (23) støtte av foreldrene Monica Napsøy Sagosen og Erlend Sagosen.

– De har alltid betydd mest for meg, sier Sagosen til VG.

Han fikk et kort møte med mamma og pappa etter at det blytunge tapet i Boxen. Norges nøkkelspiller fikk litt trøst fra opphavet før han gikk i garderoben etter bom på syv av 11 skudd.

– Jeg sa til Sander at det går opp og ned, og at det kommer nye muligheter. Men det gikk ikke helt hjem, sier mamma Monica til VG.

– Hvorfor?

– Han tar alt på egne skuldre. Men dette er et lagspill, sier mamma, selv tidligere toppspiller i fotball for Klepp. Men så fikk hun Sander, og valgte etter hvert å gi seg.

les også

Vil ikke slakte Christian Berges forsvarstaktikk

Fredag reiste mamma hjem igjen til Trondheim, mens pappa Erlend Sagosen etter planen blir værende til VM er ferdigspilt for sønnen. Han er tidligere landslagskeeper i håndball.

– Jeg hadde en god prat med ham på telefonen fredag morgen, forteller Sagosen junior.

– Hvilke råd fikk du?

– Han ba meg renske hodet, holde meg unna hva alle skriver og mener, og heller se fremover i mesterskapet, svarer han.

Håndballgutta spiller sin neste kamp mot Egypt på søndag. Før den tid skal Sagosen snakke mer med sin nærmeste rådgiver.

– Vi skal ta en lunsj sammen. Det er bra å få snakket både med ham og mamma, mener trønderen.

– Vi skal møtes. Men Sander er så proff. Både han og laget kommer tilbake, sier pappa Erlend.

les også

Marerittet Mikkel Hansen – sammenbruddet Sander Sagosen

– Jeg blir i hvert fall ut mellomspillet. Og så håper jeg at det blir Hamburg-tur neste helg, fortsetter han - og snakker altså om semifinalen, som eventuelt går på tysk jord.

– Jeg har tro på dem. Det eneste minuset er at de har fått to kamper på to dager med Egypt og Sverige.

Foreldrene har vært dypt involverte i Sagosens suksessrike karriere siden 2013. Den har i løpet av fem år har brakt ham til gull med både Haslum, Aalborg og Paris Saint-Germain. Hele tiden har familien passet på mange detaljer – som at avstanden mellom bopelen og treningshallen alltid skal være kort.

les også

VG-BØRSEN: Johannessen Norges beste i tapet

– I barneårene er jo foreldrene viktige, men etter hvert som han har blitt eldre, har han hatt størsteparten av æren selv. Vi kan være en sparringspartner, sier mamma Monica.

– Vi liker denne idretten også vi. Men han kunne aldri ha blitt langrennsløper. Vi er ikke ute i skogen på ski, gliser hun.

Sander Sagosen mislyktes mot Danmark, men har også vært uvanlig varierende i fire første VM-kampen. 16 bomskudd og 12 personlige feil er overraskende mye fra en spiller har hatt en strålende høstsesong for PSG og i desember ble kåret til verdens beste.

– Jeg har ikke «peaket» i VM, beskriver han selv.

les også

Berge: – Frimerke på Mikkel Hansen hadde gitt for mye rom for andre

– Han slipper ballen litt for sent og vi får ikke den riktige flyten i spillet. Det er problemer som vi må ordne opp i. Det skal vi klare, sier Christian Berge.

Landslagssjefen sa allerede før VM at han ønsker Sagosen i en litt mindre sentral rolle. Berge ønsker at krumtappen i det norske laget ikke skal ta alle de første duellene, men heller komme i større fart og få uttelling for både skuddstyrke og spilleforståelse på en annen måte enn i PSG.

– Men jeg er vant til overgangen fra klubb- til landslag. Den har jeg taklet mange ganger, sier han selv.

Nå handler det om å slå Egypt (søndag), Sverige (mandag) og Ungarn (onsdag) for å komme til VM-semifinalen neste fredag.

– Det er fullt mulig, mener Sander Sagosen.

– Sander kommer tilbake, sier mamma.

– Det var bare et lite arbeidsuhell mot Danmark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder