SØLVKAMPEN: Katrine Lunde og de norske håndballjentene greide ikke å gå helt til topps i årets VM. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Landslagssjefen om keeper-nedturen: – Uvant kost for oss

HAMBURG (VG) De norske keeperne har vært strålende under hele VM, men på finaledagen ble det blytungt. Ingen av de tre som fikk sjansen greide å innfri.

  • Lillian Holden
  • Jostein Overvik
  • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over to år gammel

Slik var redningsprosenten for de tre norske keeperne, ifølge VGs statistikk:

Kari Aalvik Grimsbø 13.
Katrine Lunde 25.
Silje Solberg 0.

– Dette var uvant kost for oss. De gjør alt de kan, men de får det ikke til, sier Thorir Hergeirsson.

Bakgrunn: Norge tapte VM-finalen

Katrine Lunde, som har vært enorm for Norge gjennom mesterskapet, ble stående med en redningsprosent på 25, etter å ha tatt fem av 20 skudd. Etter pause reddet hun ett distanseskudd - Norges eneste redning i løpet av omgangen.

– Katrine spiller ikke på det nivået som hun har gjort tidligere. Kari kommer inn, men hun greier ikke å demme opp. Så får Katrine sjansen igjen, vi prøver Silje (Solberg) også på slutten, da har vi ikke noe å tape, forklarer landslagssjefen.

Håndballstjernenes kjærester: – Surrealistisk å se henne spille VM-finale

Tre norske keepere kom på parketten i andre omgang, men kun én redning i løpet av de 30 minuttene sørger for en redningsprosent på fattige åtte.

– Ingen av keeperne traff i dag. Det er alltid enkelt å peke på tydelige tall, men de har hatt en fantastisk turnering selv om de ikke fikk det til i dag. Jeg legger ikke noen hovedskyld på dem, for det er flere steder vi ikke er på vårt beste i dag, sier han.

VG-børsen: Slik spilte det norske laget i finalen

– Hadde troen lenge

Norge endte i VGs keeperstatistikk på seks redninger på 29 skudd. Prosenten totalt er 20. Langt lavere enn Frankrikes 34 prosent. på straffene reddet Amandine Leynaud (3) og Cleopatre Darleux (1) fire av de syv forsøkene til Norge. Det ble direkte matchavgjørende for franskmennene.

Keeper Lunde havnet på benken halvveis inn i semifinalen mot Nederland, og på en pressekonferanse tidligere i dag fortalte landslagssjef Hergeirsson at hun hadde følt seg uvel, og derfor kastet inn håndkleet.

– Men hun var friskere i går og i dag. For Karis del vet vi det kan være tøft å stå i 60 minutter, så vi bytter såpass tidlig. Men målet var at Katrine og Kari skulle ta denne kampen, og levere. Det hadde vi tro på ganske lenge, sier Hergeirsson.

Keeper-Lundes enorme comeback: – Hun har tatt tilbake tronen

Kari Aalvik Grimsbø syntes det var vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva som skjedde underveis i finalen.

– Det er vanskelig å stå og svare på det nå, rett etter kampen. Det må vi se på etterhvert. Hverke forsvar eller angrep setter nivået, og det henger sammen med oss keeperne også, sier hun.

– Vi tok ikke ballene i dag. Alle har en del av ansvaret, sa Katrine Lunde til NTB.

– Ikke der det ligger

Lagvenninnene roser det norske keeperteamet, som hittil i mesterskapet har vist seg som det aller beste.

– Det de gjør henger jo sammen med forsvaret, og der er det mye rart i dag. Vi kan ikke forvente 50 prosent i hver kamp heller, sier Camilla Herrem til VG.

– Keeperne har vært fantastisk for oss bestandig, det er ikke der det ligger. Vi taper med to mål, og brenner for mye. Det er ikke så mye som skal til før vi tar det, sier Heidi Løke.

Les også

Mer om

  1. Kvinnelandslaget håndball
  2. Norsk håndball

Flere artikler

  1. Nytt trekantdrama: Tror Katrine Lunde er med i VM-troppen

  2. Endringer i VM: Silje Solberg inn på finalelaget

  3. Norge 65/35-favoritt mot Frankrike: Katrine Lunde gjør tidenes comeback

  4. Aalvik Grimsbø operert igjen

  5. Ute av landslaget i to år: Linn Jørum Sulland inn i EM-diskusjonen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder