OL VIKTIGST: Hergeirsson mener at det viktigste er å sikre Norge OL-kvalik i Kumamoto. Det får landslagssjefen kritikk for. Her med trener Moa Högdahl og Marit Røsberg Jacobsen under oppgjøret mot Danmark. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Erevik med tøff kritikk av Hergeirsson: – Feigt

KUMAMOTO (VG) (Norge-Danmark 22–19) Thorir Hergeirsson har ikke et uttalt mål om VM-medalje i Japan. Det får ekspert Ole Erevik til å reagere.

 • Jostein Overvik

– Feigt og for lite ambisiøst, sa han på TV 3/Viaplay i forbindelse med seieren over Danmark. Den tidligere keeperen med 184 landskamper gjentar kritikken på spørsmål fra VG.

– Norge har et lag – selv med skadene – som er mye bedre enn å snakke om en 7.–8. plass. Ambisjonene og målene må være høyere enn som så. Jeg oppfatter at jentene har høyere ambisjoner, sier Erevik som selv tok VM-sølv med Norge i 2017

– Det er for passivt. Det er for defensivt, hevder han.

les også

Camilla Herrem om snuoperasjonen: – Jeg følte meg to meter høy

– Det får han stå for, svarer Hergeirsson og legger til:

– Det synes ikke vi som står i dette, vet hvordan nivået er og vet hvordan lag vi har.

Landslagssjefen mener det holder å ha et mål om at Norge skal bli blant de nasjonene som får spille OL-kvalik. Seks plasser er ledige i VM til kvalifiseringen som spilles i mars. Norges herrelag er sikret en eventuell kvalik på hjemmebane. Dermed må jentene ifølge det internasjonale håndballforbundet spille sine kamper borte.

Bare VM-vinneren får direkte plass til lekene i Tokyo og syv måneder.

– Det viktigste målet er å komme til OL-kvalifiseringen. Det er vårt første delmål. Men Ole Erevik får bare mene dette. Det får han betalt for, sier Hergeirsson etter en ny sliteseier mot Danmark.

THORIR-KRITIKK: Ole Erevik synes landslagssjefen er for forsiktig i målsettingen. Her sammen med ekspertkollega, TV 2s Bent Svele, i Kumamoto. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Hvis Norge slår Sør-Korea mandag og Tyskland onsdag er semifinaleplassen klar i VM.

– Norges Håndballforbund har også et overordnet mål om å kjempe om medaljer og semifinaler i alle mesterskap. Det blir veldig tynt å snakke om kun OL-kvalik, argumenterer Ole Erevik. Han foretrukket som rettighetshaverens ekspert og skjøv med det veteranen Frode Kyvåg ut av TV 3s VM-studio.

les også

Folkebørsen: Bredal Oftedal best i norsk sammenbrudd

– Frykter du at Hergeirssons mål kan påvirke Norges VM negativt?

– Jeg aner ikke hvorfor Thorir ikke velger å flagge ting litt mer. Men det er ikke noe i veien for å si at Norge spiller om medaljer. Selvfølgelig gjør de det.

38 år gamle Erevik la opp sist vår etter en klubbkarriere hvor han spilte i fem land. Nå er han basert i Danmark. Den opprinnelige siddisen mener at kun Russland ser bedre ut enn Norge i VM.

– Ingen andre lag er stabile nok til å prestere på et høyere nivå. Det kan være at de vinner, blir nummer fire, eller dummer seg ut i den avgjørende kampen mot Tyskland. Men målsettingen kan jo være å bli nummer fire i hovedrunden.

Stemningen var høy etter seieren over Danmark:

Før VM tippet Ole Erevik Norge i VM-finale mot Frankrike. De regjerende verdensmesteren har skuffet stort og spiller President’s Cup om plassene fra 13 til 24 i VM.

– Jeg mener Norge fortsatt kan kjempe om tittelen. Men det kan hende at tapet mot Nederland setter Norge i en semifinale mot Russland. Det blir i så fall de to beste lagene som møtes.

Ole Erevik synes Thorir Hergeirsson gjorde en grei kamp på laglederbenken mot Danmark, men mener Norges angrepsspill er for ensidig angrepsspill rundt spillemønsteret kalt «polakk» – der Stine Bredal Oftedal veksler opp venstrekanten inn i banen.

Mer om

 1. Kvinnelandslaget håndball
 2. Håndball-VM 2019 kvinner
 3. Thorir Hergeirsson

Flere artikler

 1. Analyse etter 4. plassen: Dette var ikke planen

 2. Håndballjentene tapte «OL-kampen»: – Vi innordner oss

 3. Oftedal storspilte mot Sør-Korea: Nå vil hun ha revansje

 4. Thorir Hergeirsson skriver ny kontrakt i juni

 5. Norge er eksperter på semifinaler: – Vi har vært ekstremt flinke

Fra andre aviser

 1. I dag debuterer Kristine Breistøl i VM. Men spillere som henne er blitt stadig sjeldnere.

  Aftenposten
 2. Seier over Spania nærmest garanterer norsk OL-billett

  Bergens Tidende
 3. Norge slo tilbake etter marerittstart: – Nei, nei, nei! Hva er det vi driver med?

  Aftenposten
 4. Norge slo tilbake etter marerittstart: – Nei, nei, nei! Hva er det vi driver med?

  Bergens Tidende
 5. Seier over Spania nærmest garanterer norsk OL-billett

  Fædrelandsvennen
 6. Slik blir EM-festen i Norge: Råsterke motstandere for håndballjentene

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder