SKAPTE OPPSTYR: Dette bildet skapte oppstyr i OL for fire år siden. Isabelle Gulldén (foran), Jamina Roberts (venstre) og Ulrika Ågren på besøk hos OL-kongen Usain Bolt. Foto: Hentet fra Instagram

Dette Bolt-bildet angrer svenskene på: – Det ble for stor oppstandelse

RIO (VG) De stilte på et nattlig Instagram-bilde med Usain Bolt i avslutning av London-OL. Det har de svenske håndballstjernene Isabelle Gulldén (27) og Jamina Roberts (26) ingen planer om å gjenta.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tirsdag møter de Norge i OL-kvartfinalen. En hel verden ble for fire år siden plutselig opptatt av møtet mellom lekenes største stjerne og de svenske jentene.

Bolt etter 100 meteren: – Udødelig med to gull til

– Jeg angrer ingen ting jeg gjorde der. For jeg gjorde ingen ting som jeg ikke kan stå for. At jeg pratet med ham var ikke feil. Det ble en stor greie. Hadde man visst det, så hadde man ikke gjort det, sier Jamina Roberts til VG - og legger til:

– Det ble for stor oppstandelse.

TOPPSCORER: Jamina Roberts gjorde åtte mål og en sterk kamp mot Allison Pineau og Frankrike søndag. Men Sverige tapte 27-25. Dermed ble det Norge i kvartfinalen. Foto: Jonas Ekströmer/tt NTB scanpix

100 metervinneren her i Rio hadde nettopp innkassert sitt tredje gull i London-OL. Roberts, Gulldén og Ulrika Ågren (ikke med i Rio) hadde tapt alle sine fem kamper i OL. Ifølge Gulldén ble de med Bolt i leilighetens hans i deltagerlandsbyen etter å ha vært på McDonalds på natten. Og ble der i 30-45 minutter. Bolt skal ha vist sine nye venner opptak fra løpene sine.

Da Usain Bolt etterpå la ut bilde med svenske-trioen på Instagram tok det helt av i media verden over.

– Det ble så stort at det ble slitsomt. Det ble oppskrevet i media til en verdensnyhet som ikke var en verdensnyhet. Så det har jeg bare lagt bak meg nå, sier Isabelle Gulldén til VG.

VG spør: – Kan Norge i et heldig øyeblikk slå Sverige, Thorir?

Også de svenske jentene har hørt at ryktene har gått.

– Det bryr jeg meg ingen ting om. Jeg vet hva jeg har gjort og ikke gjort. Og vet hvor jeg har meg selv, sier Jamina Roberts.

– Vi tok bare et bilde og det kan vi også gjøre i dette OL, sier hun.

Men neppe med Usain Bolt.

Den tidligere lagvenninnen til Camilla Herrem i danske Holstebro byr på en overraskelse når VG spør om hvem som er den beste norske spilleren.

– Silje Solberg!

– Og det sier du fordi du kjenner henne best fra Holstebro?

– Nei, jeg synes hun er veldig bra.

– Men den norske keeperreserven spiller jo ikke her?

– Og det er bra for oss, fastslår Roberts.

Både hun og Isabelle Gulldén trekker frem Sveriges forsvarsspill som nøkkelen til at storfavoritten fra nabolandet kan skysses ut av OL sensasjonelt tidlig.

Katrine Lunde fikk 1 poeng på VG-børsen: – Ikke stresset

– Vi får sørge for at Nora Mørk ikke får ballen. Det er Heidi Løke som gjør at man blir veldig usikre på Nora. Det er kombinasjonen mellom dem som er vanskelig, mener Roberts.

VILLE IKKE MØTE NORGE: Men landslagssjef Thorir Hergeirsson tror ikke på Isabelle Gulldén. Foto: Marko Djurica Reuters

– De har et veldig bra lag med Nora Mørk og Heidi Løke, gode bakspillere, sterke kanter og i mål står Kari Aalvik Grimsbø, som er en av verdens beste. Bak der kommer Katrine Lunde. Selv når Norge spiller med sine nest beste så er det sykt gode spillere. De har ingen svakheter, mener Isabelle Gulldén.

Leste du? Snakker Gulldén sant?

Sveriges suverent største stjerne vant sist vår Champions League sammen Linnea Torstenson og Bucuresti. Svenskene satte i finalen på plass Györ med Heidi Løke og til sammen fire norske landslagsspillere. Men Gulldén mener det ikke går an å sammenligne klubbhåndballen med å spille mot Norges landslag.

– Norge er favoritt, slår hun fast og har lenge sagt at hun ikke ønsker å møte håndballjentene i OL. Det fikk Thorir Hergeirsson til å utstøte følgende søndag:

– Det er piss. Pjatt.

Omtrent det samme som Isabelle Gulldén og Jamina Roberts mener om omtalen de fikk etter møtet med Usain Bolt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder