LØKE-GÅTEN: Fem av ni i familien Løke spiller - eller har spilt - på streken. Bak fra høyre: Morten, Frank, Trond, Fredrik, Hilde, Heidi og Arnt. Sittende foran: Lise og Daniel. Foto: Privat/Grafikk av Tom Byermoen, VG Nett

Her er «familien Strek»

Hva er det med familien til Frank Løke?

POREC (VG Nett) Søskenflokken til Frank Løke teller sju personer. Fire av dem er strekspillere på håndballbanen.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Hjemmesiden til håndball-VM

Og som om ikke det er nok: Pappa Arnt spilte i sin tid strek da han gikk på banen som bedriftsspiller. Dermed kan fem av ni familiemedlemmer skryte av å ha spilt på håndballens hardhausposisjon nummer én.

- Det var alltid litt intern konkurranse siden vi var sju søsken. Det kan nok ha bidratt til at såpass mange spiller håndball - og på linja, sier Frank Løke til VG Nett.

Herdet av lekeslåssing?

Lillesøster Heidi er kjent fra Larvik og kvinnelandslaget som tok EM-gull i Makedonia før jul.

Men også Lise Løke spiller på et høyt nivå. Hun er strekspiller på eliteserieklubben Storhamar. I tillegg kommer Trond, Franks

TØFFING: Frank Løke er kjent for å tåle en trøkk på håndballbanen. Foto: Scanpix

storebror. Han nøyer seg med å spille tredjedivisjonshåndball for bygdeklubben Kodal utenfor Sandefjord.

- Han ble lempet inn på streken på grunn av Løke-navnet, spøker Frank.

- Seks av oss kom til verden på sju år. Vi ble vant til å henge sammen og lekeslåss. Det ble en del harde tak, og kanskje er det derfor såpass mange av oss har endt opp som linjespillere, spekulerer Lise Løke.

Livlig oppvekst

Alle i sandefjordfamilien virker enige om at lydnivået i huset tidvis var høyt i «gamle dager». Sju barn under samme kan ta pusten fra noen og enhver:

- Det var perioder da det føltes ut som ferie å gå på jobb, illustrerer pappa Arnt med et glimt i øye.

Lise synes det har vært fantastisk å ha seks søsken.

- Selvfølgelig ble det litt krangling når man var mindre, men i

- FANTASTISK Å HA SEKS SØSKEN: Det mener Lise Løke. Foto: Aftenposten

dag har vi det sinnssykt bra sammen. Alle er gode venner, og vi finner på mye sammen. Vi kunne ikke hatt det bedre, sier Lise.

- Hvordan var storebror Frank i oppveksten?

- Han kunne ta oss på hjemmebane, men dersom noen andre plaget oss, så var han alltid der og passet på. Frank har alltid vært snill og støttet de andre søsknene, sier hun til VG Nett.

For spennende for mamma

I år følger Løke-familien Frank og resten av håndballgutta fra tv-stolen. Det kan innimellom bli litt for spennende for enkelte.

- Kona må ta pauser fra tv-en dersom det blir for spennende. Da gjør hun noe annet i stedet. Jeg har ikke det problemet, sier Arnt Løke til VG Nett.

PS! Han spilte i sin tid førstedivisjonsfotball (keeper), mens hans far, Finn, deltok 32 ganger i Birkebeineren - og vant sin klasse to ganger.

Slik er stillingen i Norges gruppe etter mandagens kamper:

De tre beste til hovedrunden. Gjenstående kamper: 21/1 Egypt - Danmark, Norge - Serbia, Saudi-Arabia - Brasil. 22/1 Danmark - Norge, Egypt - Brasil, Serbia - Saudi-Arabia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder