TØFFERE TIDER: Gro Hammerseng-Edin får seriegullet av Larvik HKs styreleder Thor Edvard Mathisen sist sesong. Nå er tidene betydelig tøffere. Men laget har 27 strake seire denne sesongen. Foto:Svein André Svendsen,

Larvik møter Viborg midt i den økonomiske krisen: Hammerseng: – Det gagner ikke oss å tenke på alt som går til helvete

Gro Hammerseng-Edin (34) er ikke upåvirket av krisen. Men Larvik-kapteinen er glad hun har vært ute en vinterdag før. Når klubbregnskapet blinker ildrødt med 10 millioner kroner.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fem år gammel

– Det stormer nå, men det ganger ikke oss å tenke på alt som går til helvete, sier Hammerseng før kveldens Champions League-møtet med Viborg.

Klubbledelsen informerte onsdag formannskapet i Larvik kommune om alvoret: Larvik har 16 millioner kroner i gjeld. 9,5 av dem er kortsiktige fordringer. 7,7 millioner manglet på inntektssiden i fjor. Hovedsakelig på grunn av sponsorsvikt. Det ureviderte regnskapet viser 9,8 millioner kroner i minus.

SAMLING: Larvik opplever både stor sportslig sukess og total økonomisk fiasko. Gro Hammerseng-Edin mener det samler laget. Her jubler hun med Nora Mørk. Foto:,NTB scanpix

– Selvsagt snakker vi spillerne også. Men vi tar det over en kaffekopp eller i andre sammenhenger utenom trening og kamper. Midt oppe i alt dette har vi skaffet oss en unik mulighet til å kunne gå hele veien i Champions League. Det eventyret skal vi ikke kaste bort med å være forbannet, engstelig eller redd, sier hun i sin beste sesong etter at sønnen Mio ble født for fire år siden.

Hammerseng mener hele laget – inkludert trenerduoen Ole Gustav Gjekstad og Tor Odvar Moen – har klart å beholde roen. I går kveld stilte hun på TV 2s talkshow «Senkveld» sammen med Anja Hammerseng-Edin.

– Det beste vi kunne gjøre

– Vi kjenner jo på situasjonen vi også, men jeg synes den har hatt en samlende effekt på oss. Vi lever ikke hver vår boble i denne situasjonen. Det var utrolig fint at vi klarte å slå Györ etter alt som kom fram i forrige uke. Det var det beste vi kunne gjøre.

Hammerseng synes det gode fortsatte i 35-15-seieren mot Storhamar onsdag. Og hun tror det fortsetter mot Viborg i kveld. Larvik er favoritter mot Isabelle Guldén, Rikke Skov & co.

– I hvert fall gjør det godt å høre jentene diskutere tekniske detaljer dagen før. Vi forbereder oss på vanlig måte. Det er det eneste riktige å gjøre. Personlig er jeg glad jeg har opplevd tøffe ting før. Jeg har vært på lønnskutt i Danmark og fikk på Gjøvik beskjed om å finne meg en ny klubb. De kunne ikke drive videre. Men det gikk bra det også, sier hun.

– Er dere forespeilet lønnskutt?

– Ikke foreløpig, men vi er forberedt på at det kan komme. Det får vi ta det blir aktuelt, svarer hun.

– Vi skal huske at vi ikke er alene om å slite. Viborg – for eksempel – har hatt mange tøffe runder på det økonomiske de siste årene.

Frafjord fikk ikke kontrakt

Den danske mesterklubben vant Champions League i både 2009 og 2010 – de to siste årene Katrine Lunde og Kristine Lunde-Borgersen spilte der.

Marit Malm Frafjord har opplevd de tøffe økonomiske tidene i Viborg de siste årene og fikk ikke ny kontrakt sist vår. Nå spiller hun for Larvik. Også Tonje Larsen spilte en gang for Viborg, men kjøpte seg selv ut av kontrakten. Larvik-Viborg er alltid en kamp med dimensjoner.

I kveld gjør 40-årige Larsen internasjonalt comeback etter å ha blitt mor. Larviks «dronning» er en av åtte spillere som ikke vet om de er ønsket neste sesong. Gro Hammerseng-Edin sier:

– Det er ikke noen unik situasjon for oss. Györ har også 7-8 spillere uten videre kontrakt. Det kan hende at dette ender godt. Det vet vi ikke. Det er tøff situasjon. Den er på ingen måte løst. Vi kan ikke gjøre annet enn å gjøre vårt så godt vi kan.

I dag er det å slå Viborg.

Larvik-Viborg, Viasat 4, kl. 18.30

Les også

 1. Isabel Blanco er gravid

  Isabel Blanco er gravid. Det er grunnen til at 35-åringen ikke har vært i aksjon for Larvik siden nyttår, melder…
 2. Frykter at Larvik går konkurs

  Larvik Håndballklubb er i store økonomiske problemer. Nå ber klubben om krisehjelp på fem millioner kroner.
 3. Også trenerne må jobbe for å redde klubben økonomisk: Larvik: – Vi ser lys i enden av tunnelen

  Larvik vil ikke være konkrete på tall. Men Norges beste håndballklubb kan være på vei ut av den akutte økonomiske krisen.
 4. Varsler om konkurstrussel - åtte spillere står uten kontrakt neste sesong: Larvik tvinges til å ta dramatiske grep

  Svært mye skal skje om Larvik skal gå konkurs eller forsvinne fra Champions League. Men forandringene blir store.
 5. Larvik slo Györ på bortebane i Champions League: Alt annet enn et konkursbo

  (Györ-Larvik 25-26)  Larvik-ledelsen kaller sine egne økonomiske disposisjoner for amatørmessige. Laget er det motsatte.
 6. Larvik tapte seks millioner på lekeland

  Håndballstorheten Larvik står bokført med hele 12 millioner kroner i gjeld etter at klubbens lekeland-prosjekt slo…

Mer om

 1. Norsk håndball
 2. Larvik HK
 3. Gro Hammerseng-Edin

Flere artikler

 1. Gro Hammerseng-Edin kan forlenge karrieren

 2. Vant sin 10. strake seier i Champions League: Larvik satte Heidi Løke på plass

 3. Larvik vant håndballparodi med 13 mål

 4. Anja Hammerseng-Edin mister Champions League-åpningen

 5. Larvik slo Györ på bortebane i Champions League: Alt annet enn et konkursbo

Fra andre aviser

 1. Håndballsesongen blir ikke spennende selv om Nora Mørk forlater Larvik

  Bergens Tidende
 2. Gro Hammerseng-Edin inn i Larvik-styret

  Bergens Tidende
 3. Larvik sikret gruppeseier i mesterligaen

  Bergens Tidende
 4. Larvik sikret gruppeseier i mesterligaen

  Aftenposten
 5. Larvik lekte seg til finalen i Champions League

  Bergens Tidende
 6. Gro Hammerseng-Edin inn i Larvik-styret

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder