NESTEN FULL STOPP: Heidi Løke møtte overmakten i form av Karoline Dyhre Breivang og Larvik. Foto:Svein André Svendsen,

Vant sin 10. strake seier i Champions League: Larvik satte Heidi Løke på plass

LARVIK (LHK-Györ 21-19) Med sesongens beste forsvarsspill satte Larvik på plass Heidi Løke og Champions League-vinner Györ.  Den konkurstruede klubben fremstår som favoritt i verdens gjeveste turnering. I kveld vant de hovedrunden.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fem år gammel

Det er sjelden Løke går av banen med bare tre scoringer. Hun hadde scoret 52 i Champions League før møtet med sin gamle klubb. Anført av Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng og Marit Malm Frafjord leverte Larvik et forsvarsspill som tidligere nesten bare har vært vist på det norske landslaget. Løke leverte langt fra noen dårlig kamp, men hadde ytterst vanskelige arbeidsforhold.

– Vi spilte ingen stor kamp. Larvik var det beste laget og vant fortjent, sier Heidi Løke, som har vunnet Champions League de to siste sesongene.

Er Larvik Champions League-favoritter nå?

– Nja. Det vil jeg ikke si. Det er fortsatt en god del igjen av sesongen. Vi mangler både Anita Görbicz, Eduarda Amorim og Katrine Lunde, men jobber på og blir stadig bedre. Larvik har vært best til nå, men til slutt tror jeg nok både vi, Buducnost og kanskje også Vardar skal kjempe om tittelen.

– Har Larvik en mental fordel av å ha slått dere tre ganger på rad?

– Det tror jeg ikke, svarer Løke som har Final four på hjemmebane i Budapest i mai.

Sandra Toft fulgte godt opp i Larvik-målet med 14 redninger. Kun tre av syv Györ-straffer gikk inn. Dermed var Györ sjanseløse på seier og tapte for Larvik andre gang denne sesongen. Den konkurstruede klubben satte fyr på et Arena Larvik med 3973 tilskuere. Larvik mangler penger, men på banen har laget kanskje aldri vært bedre.

– Det var veldig gøy, men jeg fikk veldig god hjelp av et fantastisk forsvar, sier Toft.

Kveldens seier i gruppefinalen av hovedrunden er den 10. strake i Champions League og den 33. strake kampen Larvik vinner denne sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KEEPERHELT: Sandra Toft gorde en ny god kamp i Champions League. Foto:Svein André Svendsen,

Aller best var forsvarsspillet rett etter pause. Da gikk det ni minutter og 50 sekunder før Heidi Løke fikk hull på byllen med sin første scoring i kampen. De to siste kom etter at poengene i realiteten var fordelt. Kari aalvik Grimsbø gjorde også en god kamp for Györ, men hennes 13 redninger var langt fra nok

Utover i omgangen kunne Larvik slippe seg løs. Dermed kom storspillet – med scoringer og pasninger – også for Nora Mørk. Hun hadde slitt litt tidligere i kampen, men briljerte på slutten med en tversoverpasning som åpnet alt for Sanna Solberg. Venstrekanten scoret sitt femte mål i kampen og avgjorde den endelig.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren spilte også en toppkamp med fem mål på seks skudd. Tre av dem på straffer. Marit Malm Frafjord har kommet sterkt tilbake etter sitt lange skadefravær og viste med sine tre spillemål at hun også er i ferd med å erstatte gravide Isabel Blanco i angrep.

– Det har gått best i forsvar. Det kommer seg i angrep også. Jeg skulle scoret flere, men Kari vet hvor jeg skyter, sier Malm Frafjord som etter kampen omfavnet sin gamle Byåsen-venninne Aalvik Grimsbø.

Larvik ledet med tre mål ved pause. Men brukte over 20 minutter på å få grepet på Györ. Inntil stillingen 7–7 var det Sanne Solbergs fire glimrende scoringer og tre straffebom fra Györ som holdt kampen jevn. To gikk i tverrliggeren, mens sandra Toft reddet den tredje.

I motsatt ende av banen stoppet Kari Aalvik Grimsbø alt fra Larvik-skytterne Nor Mørk og Alina Wojtas. Det var først da ekteparet Anja og Gro Hammerseng-Edin gnistret til Larvik tok initiativet. Sammen med Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Marit Mam Frafjord fikk de Arena Larvik til å vibrere inn mot pause.

Larvik ledet plutselig 12–9 og var tilbake i sjefsrollen fra de 32 tidligere kampene denne sesongen.

– Jeg er stolt over laget, sier Gro Hammerseng-Edin, kapteinen som var tilbake på banen etter tre kamper ute på grunn av en sår akilles.

FULL JUBEL: Larvik kan juble etter at også hovedrunden er vunnet i Champions League. Fra venstre Anja Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin, Vilde Ingeborg Johansen og Sandra Toft. Foto:Svein André Svendsen,

Les også

 1. Larvik-styrelederen trekker seg

  Thor Edvard Mathisen trekker seg umiddelbart som styreleder i konkurstruede Larvik Håndballklubb.
 2. Larvik vant håndballparodi med 13 mål

  (Larvik-Viborg 31-18) Thea Mørk og resten av Larvik hadde ingen problemer med å banke Viborg.
 3. Norges beste håndballklubb nærmer seg trygg grunn: Fylkeskommunen vil redde Larvik

  Larvik har vunnet dagens største seier allerede før kveldens eliteseriekamp mot Nordstrand.

Mer om

 1. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Gro Hammerseng-Edin kan forlenge karrieren

 2. Kurtovic scoret 10: Larvik rotet vekk poeng mot Györ

 3. Ustoppelig med 20 mål i Champions League-kvartfinalene: Nora Mørk klar for ny «Budafest»

 4. Larvik knuste Glassverket i seriefinalen

 5. Larvik avslutter tidenes sesong i den norske «gullbyen» Budapest: Gjekstad: – Nora har aldri vært bedre

Fra andre aviser

 1. Gullaget rakner, men treneren blir

  Bergens Tidende
 2. Larvik lekte seg til finalen i Champions League

  Aftenposten
 3. Fem Larvik-jenter nominert på All Star Team

  Aftenposten
 4. Larvik sikret gruppeseier i mesterligaen

  Aftenposten
 5. Larvik sikret gruppeseier i mesterligaen

  Bergens Tidende
 6. Fem Larvik-jenter nominert på All Star Team

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder