STREK-STJERNE: Kari Brattset, her i aksjon for Vipers mot Storhamar, er på plass hos Champions League-vinner Györ. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kari Brattset får stort ansvar i mesterklubben Györ

Kari Brattset (27) gledet seg til å spille strek sammen med Yvette Broch (27) i verdens beste håndballklubb. Fredag kom plutselig meldingen om at nederlenderen legger opp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det kom overraskende på meg. Jeg hadde gledet meg til å spille med Yvette, sier Brattset til VG.

Østfoldingen forlot i sommer Vipers til fordel for den ungarske toppklubben Györ. Der var hun tiltenkt strekrollen sammen med Yvette Broch. Nå er den norske landslagsspilleren alene tilbake.

– Jeg regner med at klubben kommer til å hente inn en erstatter. Vi er avhengige av å være to, sier Kari Brattset.

les også

Abelvik Rød (20) i fokus da Flensburg vant dramatisk gull

Den nederlandske strekspilleren legger opp med umiddelbar virkning.

– Jeg er fysisk og mentalt utmattet, sa hun på en pressekonferanse i Györ fredag.

– Sist sesong var min beste noen gang, og vi vant. Jeg er stolt av måten vi gjorde det på, men det har vært veldig tøft. Kroppen min trenger hvile. Helse går over alt, sa Yvette Broch.

Hun var sist sesong med på å vinne Champions League med Györ. Broch har også vært en av drivkreftene bak de siste års suksesser for det nederlandske landslaget.

les også

Landslagsspiller skadet seg i bilulykke

– Betyr dette mer spilletid for deg?

– Jeg er glad for den spilletiden jeg gjør. Györ er en toppklubb, og har alltid mer enn én spiller på hver posisjon, så jeg blir nok uansett ikke alene, svarer Kari Brattset.

Hun har spilt i Glassverket og Vipers etter at hun startet karrieren i østfoldklubbene Sarpsborg og Fredrikstad. På landslaget har hun 31 opptredener siden debuten i mars 2016. Brattset har vært i Györ i to uker.

Györ vant fredag 40–19 i en treningskamp mot MTK. Veronica Kristiansen og Brattset fikk begge debuten for sin nye klubb. Også Kari Aalvik Grimsbø, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk spiller for Györ.

– Det ser veldig bra ut med både Kari og Vikky, sier Nora Mørk som så treningskampen fra tribunen. Hun er godt fornøyd med utvklingen eetter korsbåndoperasjonen i januar og håper å være tilbake på banen til høsten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder