Gull-fest etter 12 år

(Norge-Frankrike 25-24 eeo.) Etter 12 års jakt kom endelig fulltreffen, men VM-finalen ble et rotterace. De franske outsiderne presset Norge til det ytterste.

  • NTB
Publisert:

- Jeg tvilte egentlig på at dette skulle gå hele veien. Jeg var så sliten at jeg nesten ikke kunne løpe, sa en overlykkelig Kjersti Grini.

Igjen var det Cecilie Leganger som ble den store nøkkelspilleren. Hun hadde en meget svak 1. omgang, men fikk ny tillit og svarte med redninger da det talte som mest. Dette var med på å sikre den første VM-tittelen.

- Dette ble en skikkelig slitekamp, og jeg er stolt både på egne og lagets vegne over at vi klarte dette, sa bergensjenta til NTB.

Hun holder, til tross for gull på hjemmebane, VM i 1993 som det største.

Tøff motstand

Frankrike ble akkurat så tøffe som Cecilie hadde forventet.

- De gikk på med alt de hadde. Men jeg var overrasket over at de var så gode som de var, sa hun.

16 sekunder før slutt, på 18-18, blokkerte hun den siste muligheten i ordinær tid.

Et snaut minutt ut i 2. ekstraomgang reddet hun straffe på 22-21 i norsk undertall. Så slo hun til like etter at Else-Marthe Sørlie fikk det røde kortet for tre utvisninger.

Et fransk vingskudd ble stoppet, og i neste angrep avgjorde Kjersti Grini kampen med sitt 25-22-mål.

- Jeg husker det ikke. Jeg var så utrolig sliten at jeg husker ikke redningen, sa Leganger.

Potensial

Norge har mange av forutsetningene som skal til for å fortsette dominansen:Søndagens vinnerlag hadde en snittalder på 25 år, og bare Trine Haltvik (34) er over 30.

Keeperne, med Leganger i spissen, er den beste trioen i verden.Rekrutteringen er i orden. VM-debutant Birgitte Sættem viste at det gror bak de gode, gamle navnene.

Bortsett fra sensasjonelt gode Frankrike og Ungarn (med et lag som trekker på årene) er det trøbbel hos mang en håndballstormakt - Danmark spesielt.

To muligheter

Neste år har laget til Marit Breivik sjansen til å ta to gull. Først i Sydney-OL og så et par måneder etter i EM-sluttspillet i Romania.

Frankrike klarte, selv uten sin storscorer og nøkkelspiller Nodjialen Myaro (rødt kort for slag mot ansiktet til Kristine Duvholt), i tre og en halv ekstraomgang, å ryste Norge foran et rekordstort publikum.

11 200 tilskuere er verdensrekord for kvinnehåndball.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder