Målras i Norges åpningskamp: Slo Cuba med 31 mål

KUMAMOTO/OSLO (VG) (Norge - Cuba 47 - 16) De norske håndballjentene fikk en perfekt start på håndball-VM og høvlet - som forventet - over Cuba. Men allerede på mandag venter en langt tøffere test.

Da skal nemlig Norge møte Slovenia, som på sensasjonelt vis slo Nederland tidligere lørdag. Men mer om den kampen senere.

Det norske landslaget er som alltid blant forhåndsfavorittene når det er håndballmesterskap.

– Dette er et av de mest åpne mesterskapene jeg har gått til. Vi må treffe på det meste for å lykkes, sa Thorir Hergeirsson til VG forrige uke.

les også

Folkebørsen: Camilla Herrem lekte med Cuba

Men det startet i hvert fall på oppskriftsmessig vis i åpningskampen mot Cuba.

Full kontroll

Stillingen var 4–3 til Norge etter seks minutter, men derfra så Norge seg aldri tilbake. Stillingen ved pause var 25–9, og Thorir Hergeirsson & co. fortsatte der de slapp etter hvilen.

les også

VM-debuterer med mamma på benken: – Jeg er jo stolt

Ved kampslutt var stillingen hele 47 - 16, og seiersmarginen ble dermed på 31 mål. Norges aller største seier i VM, EM eller OL er på 48–11. Da var det Uruguuay som fikk juling, for 18 år siden.

Selv om det ikke ble noen rekord, det ble, som forventet, en brakseier for de norske håndballjentene som møtte Cuba for aller første gang i kvinnehåndball-sammen.

– All ære til jentene. De har gledet seg til å komme i gang, sier Hergeirsson i et intervju vist på TV 3 etter kampen.

Samtlige av de norske utespillerne noterte seg for scoring i nedsablingen, mens veteranene viste at de gamle fortsatt er eldst. Camilla Herrem og Heidi Løke ble Norges mestscorende spillere med henholdsvis syv og åtte scoringer hver.

Herrem ble kåret til banens beste av juryen i Japan, og hun ble også vurdert som den beste på VGs børs med åtte av ti mulige poeng.

Moa Høgdahl scoret også sitt første VM-mål med denne frekkisen:

– Vi har ventet nesten to uker her nede på å komme i gang. Vi løper jo bare over de. Det var veldig gøy, sier Sanna Solberg-Isaksen.

– Nå må vi bare kjøre å videre. Jeg regner med det blir litt tøffere motstand i kampene som kommer. Jeg har troen på oss, sier hun videre.

Tøffere test i vente

Mandag venter altså høytflyvende Slovenia for Hergeirsson & co. Norge har ikke møtt slovenerne på mange år i mesterskap. Sist var 32-16 på Lillehammer på vei mot EM-gullet i 2010.

Slovenia sjokkerte EM-treer Nederland og vant 32–26 tidligere lørdag. Hergeirsson har tidligere advart om at slovenerne er svært gode, og det blir en helt annen test for Norge enn hva Cuba var.

les også

Heidi Løke spiller sitt 13. mesterskap: Slik holder hun kontakten med barna

– Vi viste igjen at vi er et lite land, men vi spiller med et stort hjerte, sa toppscorer Tjasa Stanko etter elleve scoringer mot Nedrland.

– Vi vet alle at Norge er i verdensklasse. Vi skal forberede oss så godt som mulig. Jeg vil ikke spå resultatet, men vi skal slåss igjen og spille med hjerte, lovet Stanko, som til daglig spiller i kroatiske Podravka.

Og Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson er fullstendig klar over at det blir en langt tøffere oppgave å slå Slovenia enn det noensinne var mot Cuba.

– Vi vet at det blir et helt annet spill om to dager, sier Hergeirsson.

Senere i mesterskapet skal Norge opp mot Serbia, Angola og Nederland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder