Reagerer etter at Runar-keeperen ble utvist: – Det er respektløst

(Bodø – Runar 25-28) For tredje gang på kort tid havnet Runar-keeper Joachim Christensen i kontroverser for «spark» på utespiller. Landslagsspiller Joachim Hykkerud reagerer på et innlegg klubben la ut på Instagram i etterkant.

I starten av oktober klaget Elverum inn Runars keeper Christensen for det de mente var spark med overlegg mot to av Elverums spillere i samme kamp.

Først ble Christensen idømt to kampers karantene før Runar anket. Da ble keeperen frifunnet.

Her kan du se situasjonene mot Elverum:

Søndag kveld dukket en ny situasjon opp da Christensen fikk blått kort etter at han traff Bodøs strekspiller Matko Rotim i ansiktet med det dommerne vurderte som spark.

Blått kort betyr at han blir utestengt i minst en kamp automatisk. Det kan bli flere etter at forbundet skal vurdere saken mandag.

– Det er samme prosedyre som sist. Da vant jeg, og det skal jeg gjøre denne gangen også. Jeg hoppet ut i stjerne, med knær og føtter oppe. Om jeg kunne bremset bevegelsen da, så kan jeg fly også. Jeg var uheldig og traff i ansiktet med leggen min, men det var ikke med vilje. Jeg sto ikke på seks meter heller. Jeg har aldri blitt dømt på dette før, og har heller aldri sett det blitt dømt i internasjonal håndball. Om det skal dømmes på det, så kan jeg ikke spille håndball mer. Det er veldig frustrerende å få to slike på en sesong, sier Christensen til Avisa Nordland.

les også

Oftedal roses av legender: – Svært viktig

Beklager omstridt post

I etterkant la Runar ut et innlegg på Instagram med Christensen og en karatefigur på samme bilde. Det skapte flere reaksjoner i sosiale medier.

– Han er en offensiv keeper og det kan ha med spillestil å gjøre, men det er kanskje ikke noe tilfeldighet at det skjer for tredje gang på en måned. Da er det veldig unødvendig å legge ut dette. Det er mangel på respekt, sier Joachim Hykkerud, Drammen- og Norge-spiller, til VG.

UPOPULÆRT: Denne Instagram-historien ble dårlig tatt imot av flere håndballinteresserte personer. Det viser keeper Joachim Christensen med en karatefigur. Posten ble senere slettet. Foto: SKJERMDUMP

– Synes de det er morsomt, har de en annen humor enn meg. Det er helt feil måte å takle situasjonen på. Det ville ikke jeg vært bekjent av, fortsetter Hykkerud.

Jørn Magne Johannesen, leder i sportslig utvalg i Runar, har ikke Instagram-profil og hadde ikke sett innlegget da VG ringte. Kort tid senere ble posten slettet da han så posten på sønnens telefon.

– Det er selvsagt uakseptabelt og vi vil ta tak i dette så raskt som mulig. Dette liker jeg ikke, sier en beklagende Johannessen.

les også

Sulland om comebacket på landslaget: – Det er litt rart

Runar-trener uenig

Runar-trener Leif Sigvard Gautestad så heller ikke Instagram-innlegget og ville ikke kommentere det. Men han føler at det blå kortet var strengt fra dommerne Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven.

– Joachim er en aggressiv målvakt. Angriperne hopper nærmere og nærmere. Et sted må keeperen stå. Jeg kan ikke se at Joachim gjorde noe galt, men jeg har ikke sett det i reprise. Kun live der og da. Jeg er redd dommerne er veldig oppmerksomme på han nå, sier Gautestad.

RUNAR-KEEPER: Joachim Christensen. Her i 2015 da han spilte for Bodø. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Dommer Håvard Nystad Kleven avviser at kampledere er ute etter Christensen.

– Definitivt ikke. Derimot følte jeg at vi hadde en god tone før og under kampen, sier Nystad Kleven.

– Vår vurdering i dag er at Christensen ikke gjør en naturlig bevegelse for å forsvare eget mål, men gjør en bevegelse utelukkende mot en angripende spiller og treffer spilleren i hodet, fortsetter dommeren.

les også

Gravid Skogrand får kritikk etter kamp i Danmark

– I beste hender

Bodøs ledere hadde ingen sterke meninger i etterkant av kampen.

– Jeg fikk ikke med meg situasjonen, skriver Bodø-trener Børge Lund i en SMS til VG.

– Jeg har ikke noe kommentar til dette. Det blir sikkert tatt opp i etterkant. Vi stoler på at det er i de beste hender i forbundet, sier Tor Arne Aga, sportslig leder i Bodø.

For Norges Håndballforbund var det for tidlig å kommentere saken søndag kveld.

– Dette skal vi se på mandag. Før det er det vanskelig å kommentere, skriver Erik Langerud, generalsekretær i forbundet, til VG i en SMS.

PS! VG lyktes ikke å få en kommentar fra Joachim Christensen søndag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder