NORSK HELT: Kari Aalvik Grimsbø (til høyre) jubler for finaleplassen sammen med sin nederlandske lagvenninne Nycke Groot. Foto: Attila Kisbenedek AFP

Fantastisk Grimsbø sendte Györ til finalen

(Buducnost-Györ 20-26) Landslagskeeper Kari Aalvik var på sitt mest fantastiske da Györ sikret seg plass i Champions League-finalen. Søndag blir Camilla Herrems Vardar motstander.

Artikkelen er over to år gammel

Den norske målvakten ble tidligere i uken kåret til årets keeper i den gjeveste europacupen i håndball. I semifinalen fulgte hun opp med 13 redninger på bare 26 skudd mot Buducnost. Etter å ha åpnet matchen med fire redninger på de fem første Buducnost-forsøkene, forsvant Grimsbø ut med en liten smell i kneet.

Ukens største: Sagosen hylles i Frankrike – eksepsjonell

Hun kom inn igjen og avgjorde kampen endelig med fem redninger i det første kvarteret av 2. omgang. Spesielt imponerende var tigerspranget hvor hun reddet et distanseskudd som skiftet retning. Storstjernene Cristina Neagu og Katarina Bulatovic scoret, men scoret ikke nok.

– Grimsbø gjorde en stor kamp, men vi var sterke som lag også, sier lagvenninnen Eduarda Amorim Taleksa i et intervju vist på Viasat.

Les også: Løke får sønn nummer to – vil trene med gutta

Kari Aalvik Grimsbø har siden 2006 vunnet hele ni gull med Norge, men mangler fortsatt en internasjonal tittel som klubbspiller. I søndagens finale kan den endelig komme for 32-åringen.

Nora Mørk (26) gjorde også en bra kamp i sin nye rolle hvor hun også spiller mye i forsvar. Mørk scoret bare ett mål, men sto for mye godt spill. Mot slutten måtte hun av banen etter å ha fått seg en smell i magen. Veteranen Anita Görbicz (33) dominerte med ni mål for Györ.

FIRE MÅL: Camilla Herrem hadde sitte inn fire da Vardar sikret seg plass i Champions League-finalen. Foto: Zsolt Szigetvary AP

Fikk du med deg? Camilla Herrem vender hjem til Sola

Györ fikk en god start på kampen. Ikke minst på grunn av Grimsbøs fem redninger i 1. omgang. Ungarerne ledet en periode med fem mål, men måtte nøye seg med tre måls ledelse – 12–9 – halvveis.

Camilla Herrem spilte en dominerende rolle for Vardar da Bucuresti ble 38-33 i den andre semifinalen. Det makedonske laget hadde avgjort kampen allerede da de ledet 21-13 ved pause etter fire Herrem-scoringer.

– Det går nesten ikke an å beskrive hva det betyr å komme til finalen. Helt sinnsykt med den stemningen som er på tribunene her, beskriver Herrem.

Györ er i sin fjerde Champions League-finale på de siste fem årene, men har ikke vunnet turneringen siden 2014 da Heidi Løke og Katrine Lunde dominerte i finalen.

PS! Foruten Grimsbø er også Mørk, Herrem og Larviks Marit Malm Frafjord på Årets Lag i Champions League.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder