Neagu senket Danmark: – Hun gjorde som hun ville

HÅNDBALL

(Danmark - Romania 30-31) Tre sekunder før slutt i andre ekstraomgang avgjorde Romania kvartfinalen mot vertsnasjonen Danmark.

Publisert: Oppdatert: 16.12.15 23:28

Scoringen sørget for at Norge «slipper» Danmark og dermed møter rumenerne, et lag de norske jentene tradisjonelt sett har hatt et godt tak på, i fredagens semifinale.

– Romania har hatt en fantastisk utvikling i mesterskapet. De har alltid hatt et fantastisk mannskap, men ikke alltid hatt moralen de virker å ha nå. De har spilt seg kolossalt opp siden vi møtte dem. Men det har vi også gjort, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG.

VG Direkte: Vi fulgte kveldens håndballdrama underveis her!

Misset straffekast

Et kvarter etter at Norge ble semifinaleklare på dramatisk vis, ble det kaos også da vertsnasjonen snublet.

På stillingen 27-27 fikk Romania straffe i kampens siste sekund, men Cristina Neagu tapte duellen mot Rikke Poulsen - en sjelden feil fra banens gigant.

Da Danmark gikk opp i 28-27 etter 61 minutter og 16 sekunder var det faktisk første gang i kampen vertene var i tet.

Romania snudde til 28-29 og tok ledelsen på ny ved Neagu før Anne Mette Hansen trodde hun hadde sikret nye ekstraomganger med 30-30.

Men tre sekunder før slutt spilte rumenerne seg fri og avgjorde med et skudd fra kant. Da ble det helt stille blant de 12.000 danskene i Herning. Neagu hadde avgjort det hele med 15 rumenske scoringer.

Imponerte dansker

– Hun gjorde som hun ville. Hun er verdens beste håndballspiller, sier målvakt Poulsen ifølge Ekstra Bladet.

– Hvis vi oppsummerer må vi innrømme at Neagu gjorde dette veldig vanskelig for oss. Vi forsøkte forskjellige grep for å stoppe henne, men lyktes ikke. Hun var for god for oss. Vi hang etter hele tiden. Og jeg synes de scoret mål selv om vi gikk frem på henne, mener landslagstrener Klavs Bruun Jørgensen.

Les også: Mørk avgjorde med drømmeomgang

Her kan du lese mer om