BOR I PARIS: Stine Bredal Oftedal forteller om en ekkel stemning i den franske hovedstaden dagen etter det fryktelige terrorangrepet. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Norsk landslagskaptein i Paris: - Jeg blir redd

Stine Bredal Oftedal bor i den franske hovedstaden

Slik reagerer idrettsverden på terroraksjonen

Håndballspiller Stine Bredal Oftedal (24) fulgte dramatikken i Paris fra sin egen leilighet i millionbyen i natt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Minst 128 mennesker er drept etter en rekke koordinerte terroraksjoner i går kveld og i natt.

– Det er helt forferdelig. Jeg bor heldigvis litt sørvest for stedene der dette skjedde, så jeg følte det ikke tett på kroppen, men det er likevel grusomt å følge med. Det er ikke til å tro, sier Bredal Oftedal.

Håndballaget Paris-Issy skal etter planen spille europcupkamp i Tyskland i morgen, og den norske landslagskapteinen befant seg på flyplassen Charles de Gaulles da hun pratet med VG lørdag morgen.

Les også: Dette har skjedd i Paris

I natt sov hun ikke stort. Norske medier og nettsamfunnet Twitter ble brukt for å holde seg oppdatert på den dramatiske situasjonen.

– Det oppleves ekstra skremmende siden aksjonene har vært spredt over såpass mange områder. Dette er sentrale strøk der vi kan finne på å spise middag en fredagskveld. Det at situasjonen er så uoversiktlig gjør det også ekstra ekkelt, sier 24-åringen.

– Blir du redd nå?

– Ja, selvfølgelig. Jeg kan ikke si noe annet enn det. Man føler ikke 100 prosent trygghet. Det som har skjedd virker å ha vært ekstremt rettet mot sivile. Det gjør oss redde, og vi må passe på.

SISTE NYTT: VG Direkte oppdaterer kontinuerlig

Hun skulle tatt et fly klokken 08 lørdag morgen. Klokken 09 sto var norske håndballprofilen fortsatt bare kommet til sikkerhetskontrollen. Om flyet idet hele tatt vil lette er foreløpig uklart.

– Det er masse mennesker og lange køer her. Sikkerheten er høy. Alle rundt oss leser på mobiltelefonene sine. Stemningen er ikke veldig munter, for å si det forsiktig. Om det blir kamp eller ikke, er ikke det viktigste akkurat nå, sier Bredal Oftedal.

– Hvordan blir det å forlate Paris nå?

– Det er greit. Det er en ekkel stemning her (på flyplassen), men i byen er det nok enda verre – og veldig tomt. Vi har en kamp i morgen, men akkurat nå betyr håndball ingen verdens ting. Det er bare en bagatell. Vi får bare reise, spille best mulig og så ser vi hva som skjer, sier 24-åringen til VG.

Hun bor sammen med søsteren Hanna i Paris. I tillegg spiller også Pernille Wibe for Paris-Issy.

VGs team rapporterer direkte fra Paris. Få siste nytt her.

En rekke idrettsprofiler har uttrykt sine følelser på nettsamfunnet Twitter etter terroraksjonen i Paris. Her er et knippe av dem:
«Blir kvalm av bildene som kommer fra angrepet i Paris i natt. Tankene mine går til de berørte». Chris Froome.

«Idet solen står opp i denne vakre byen, minnes vi dem som døde og familiene som har mistet mennesker de elsket. Tankene går til dere. BeForParis» David Beckham (Instagram).

« Tragiske nyheter fra Paris, mine tanker går til alle pårørende. For en jævlig verden vi lever i.» Emil Hegle Svendsen.

«Tenker på hva slags verden vi vil at våre barn skal vokse opp i. #StopTerorism» Øystein Pettersen.

«Jeg tror verden trenger like mye støtte som Paris. #Bønner #Paris #Kjærliget mot terror». Louis Saha.

«Det finnes ikke ord for å beskrive dette barbariet. Mine kondolanser til ofrenes familier» Samir Nasri.

«Så trist å høre om angrepene i Paris. Tankene mine går til ofrene og deres nærmeste». Usain Bolt.

«Tankene og bønnene mine går til dem i Paris og Frankrike». Suzann Pettersen.

«Hva er galt med verden?» Mats Zuccarello.

«Grusomme nyheter. Ber for Paris» Lindsey Vonn.

«Jeg håper dette gjør at folk forstår hvorfor flyktninger kommer fra Midtøsten til Europa. Ingen vil leve i en verden med terror» Marcel Kittel.

«Helt fryktelige nyheter som kommer fra Paris i kveld. Jeg tenker på alle dem som er berørt». Lance Armstrong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder