DANSENDE GLADE: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal danset av glede da bronsemedaljen ble sikret etter timålsseier mot Nederland. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sjekk Nora Mørks kjempeløft fra VM til OL

RIO (VG) (Nederland-Norge 26-36) Hun vant VM-gull i desember, men måtte nøye seg med bronse i OL. Men VGs tall viser at Nora Mørk har utviklet seg stort siden suksessmesterskapet i Danmark.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har blitt bedre siden desember. Så absolutt. Jeg synes jeg gjør et godt OL, jeg gjør det jeg kan, og er fornøyd sånn sett. Men jeg skulle gjerne vunnet gull, sier Nora Mørk etter at Nederland ble satt solid på plass i bronsefinalen. Syv nye Mørk-scoringer var med på å sikre OL-medaljen.

Hennes personlige statistikk i OL viser en nesten sensasjonell utvikling.

På VG-børsen har snittkarakteren økt med nesten ett poeng – fra 6,55 i Danmark til 7,50 her i Brasil.

Bakgrunn: Bronsejubel for håndballjentene: – Nå blir det feiring

– Mer kvalitet i det jeg gjør

Hun har ikke bare gått fra 44 VM-mål til 62 OL-scoringer, men uttellingen på skuddene har også blitt løftet hele 10 prosentpoeng – fra 57 til 67.

– Jeg synes jeg har enda mer kvalitet i det jeg gjør og er ganske god alene med keeper. Spesielt på 7-metre. Og så blir vi stadig bedre til å styre spillet sammen og har god kommunikasjon med Mia (Høgdahl) og Thorir (Hergeirsson) på benken, sier Nora Mørk.

Mørk etter 12 mål: – Jeg bryr meg ikke

Hun kan også notere seg at målsnittet i hver enkelt kamp har økt fra 4,89 mål i VM til 7,75 mål i VM. Nora Mørk scorer altså nesten tre mål mer pr. kamp. I semifinalen mot Russland holdt hun nesten liv i finaledrømmen på egenhånd.

– Noras OL har vært helt fantastisk, mener naboen på banen og romvenninnen Stine Bredal Oftedal (24).

STYRTE: Nora Mørk var sentral i nok en OL-kamp da Norge sikret bronsemedaljen lørdag ettermiddag. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Hun har scoret i bøtter og spann med mål. Hun scorer på mange straffer, men de skal søren meg settes de også. Det er avgjørende for oss at de blir satt i mål. Hun er vårt viktigste angrepsvåpen i god kjemi med oss andre selvsagt. Hun er ekstremt viktig for oss og har vært vanvittig god, beskriver lagkapteinen og er klar på at også hun har spilt bedre i OL enn da Norge vant VM-gullet.

Men forsvars- og keeperspillet har sviktet Norge mot Brasil og Russland – to kamper med til sammen 69 baklengsmål - ødela gullsjansen.

Men de norske jentene var tilbake i feststemning etter at tårene flommet både etter Russland-tapet og langt inn i fredagen i Olympic Village.

– Det første jeg gjorde fredag morgen var å ringe Thea (Mørk, tvillingsøster) og gråt. Og så våknet Stine av at jeg gråt. Så da gråt hun også.

Sett denne? VG-børsen etter bronsefinaleseieren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder