GOD IGJEN: Camilla Herrem var Norges klart beste spiller i tapet for Spania.
GOD IGJEN: Camilla Herrem var Norges klart beste spiller i tapet for Spania. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Camilla Herrem ensom på verdensnivå

HÅNDBALL

ULSTEINVIK (VG) (Norge-Spania 26-28) Håndballjentene gjorde 18 tekniske feil og kan takke seg selv Spania-tapet. Camilla Herrem var den eneste norske spilleren som holdt verdensnivå 14 dager før OL-åpningen mot Brasil.

Publisert:

Kari Aalvik Grimsbø 4

5 redninger/18 skudd – 0 feil

Fikk et forbedret norsk forsvarsspill foran seg i 2. omgang. Gjorde noen redninger, men har trent tungt og mangler spruten fra VM i vinter. Den kommer.

Frankrikes veterantrener: – Norge klare OL-favoritter

Katrine Lunde 3

4 redninger/20 skudd – 0 feil

Blytung start. Spilte seg opp, gjorde noen redninger, men fikk nesten ikke hjelp av et svakt forsvar før pause. 12 av 16 baklengsmål på straffer og åpne situasjoner.

Mari Molid 4

0 mål/0 skudd – 0 feil

Bommet på for mye i forsvar før pause mot kjappe spanjoler. Kom seg i 2. omgang i par med Marit Malm Frafjord. Men forsvarssjefen får ikke godkjent etter 28 baklengs.

Emilie H. Arntzen –

0 mål/0 skudd – 0 feil

Spilte bare en liten periode og var sjanseløs på å følge opp prestasjonen torsdag. Rakk en målgivende og en feil før hun var tilbake på benken.

Veronica E. Kristiansen 4

3 mål/6 skudd – 5 feil

Åpnet sin vante tro sterkt med to scoringer. Så ble det altfor mye surr både i angrep og forsvar. Fem feil før pause var ikke bra. Rettet opp litt med bedre 2. omgang.

Ida Alstad 4

1 mål/1 skudd – 2 feil

Fikk aldri løftet forsvarsspillet sitt opp på det nivået der hun takler så det svir. Litt reservert. Slet med rytmen fremover tross noen fine detaljer.

Island-suksessen: Slik inspireres Thorir

Heidi Løke 4

2 mål/2 skudd – 1 feil

Sjeldent svak landskamp til Løke å være. Havnet i forsvarstrøbbel og ble byttet ut. Kom tilbake mot slutten og skaffet straffe og scoring mot slutten.

Nora Mørk 6

6 mål/8 skudd – 3 feil

Spilte ingen dårlig kamp. Men angrepsesset manglet litt på besluttsomheten hun også. Ble for lite variasjon. Satte tre strake straffer meget bra. Viktig før OL.

Stine Bredal Oftedal 5

2 mål/3 skudd – 2 feil

Holdt foten litt for hardt på gasspedalen. Ble for lite variasjon og eksplosjon i angrepsspillet. Har mye å gå på. Men bedre i forsvar etter pause.

Analyse: Malm Frafjord nær OL-plassen

Marit Malm Frafjord 6

2 mål/3 skudd – 1 feil

Kom inn og løftet Norge med bedre forsvarsspill. I angrep fant hun posisjonene brukbart, scoret to og skaffet en straffe. Kan få OL-plass søndag eller mandag.

Linn-Kristin R. Koren 3

1 mål/2 skudd – 1 feil

Lagets nye mor har fortsatt et stykke igjen til formen. Har ikke hatt den vanlige spruten mot Spania og Romania, men har erfaring til å gjøre det riktige frem mot OL.

Amanda Kurtovic 5

2 mål/2 skudd – 1 feil

Det spruter ikke av form. Virker fortsatt litt treningstung. Men satte to fine mål fra høyrekanten og gjorde en grei kamp.

Hegh junior mot Romania: Fikk kjempeattest

Camilla Herrem BB 8

7 mål/8 skudd – 2 feil

Norges klart beste spiller viste nivået som må til i Rio. Var noen millimeter fra å score på alle sine åtte skudd. Satte fart på Norge med fire kontringsmål

Vurdert av Jostein Overvik

Her kan du lese mer om