ENGASJERT: Supersupporteren Morten Hagenstuen, her under Lahti-VM i 2017, tar til kraftig motmæle mot TV 3s håndballekspert Ole Erevik. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Supporterleder slår tilbake mot Erevik: – Det er en skam

TRONDHEIM/OSLO (VG) Den mangeårige supportersjefen Morten Hagenstuen mener Ole Ereviks oppfordring om å pipe på Norges rivaler bryter ned en godvilje de har jobbet i mange år på å bygge opp.

– Jeg synes det er en skam, og pinlig å høre på. Hvis oppfordringen til Erevik slår rot, vil det være en skam. Dette må publikum ikke ta til følge, sier en engasjert Hagenstuen.

Uttalelsen kommer som en reaksjon på håndballeksperten Ole Ereviks oppfordring til det norske publikum i Trondheim.

Han mener de norske tilskuerne bør pipe mer, for å sette motspillerne ut av spill, og kalte den norske tilskuerskaren i åpningskampen mot Bosnia for «pinlig». TV 3-profilen mener de norske tilskuerne bør gjøre mer når Frankrike står på motsatt banehalvdel klokken 18.15.

NB! Du kan følge EM-kampen mot Frankrike i VGs håndballstudio.

– Det som er totalt feil med det han oppfordrer det norske publikumet til å gjøre, er at det skaper negativ lyd. Jeg kan også pipe og bue, men jeg bruker ikke det som et virkemiddel ved å pipe hele tiden. Det er direkte usportslig, mener den mangeårige supporterlederen, med mer enn 50 mesterskap på samvittigheten.

Han forklarer at de bruker såkalt «negativ lyd» når de vil ha en passiv avblåsning, eller er uenige med en dommeravgjørelser, eller når de mener en takling fra en motstander er ufin. Bare da.

les også

Norges Håndballforbund dropper Oslofjord Arena etter boikott-trusler

Intens debatt

Ereviks uttalelser har skapt en intens debatt i sosiale medier, og den tidligere landslagsspilleren har fått både ris og ros for sin oppfordring. «På tide», skriver noen. «Usportslig», mener andre.

TV 3-profilen er forelagt Hagenstuens kritikk i form av et Facebook-innlegg natt til søndag, og skriver i en tekstmelding at «det ikke skubber meningen min i hverken den ene eller andre retningen».

– Men jeg støtter Erevik i form at han skjønner ønsket om mest mulig lyd, men mener dette blir helt feil måte å gjøre det på. Det ville befestet et inntrykk av norske supportere som vi ikke vil bli assosiert med, sier Hagenstuen kontant.

Får bare være

Intensjonen bak Ereviks uttalelser, var blant annet å komme under huden på motstanderne, sette dem ut av spill. Hagenstuen mener på sin side at det blir effektløst, ettersom spillerne er vant til den type trykk fra sine klubbhverdager. Han får støtte fra håndballpresident Kåre Geir Lio.

– Jeg liker veldig dårlig oppførsel som går ut på å håne andre.

– Ereviks poeng er at Norge kan gi fra seg noen prosents sportslige fordel?

– Nei, vi gir fra oss noen prosent usportslig fordel. Og da får det heller være.

18.15 kommer svaret om i hvor stor grad oppfordringen til Erevik slo rot.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder