MISTER NESTE MESTERSKAP: Nora Mørk (t.h.) må klare seg uten Heidi Løke i EM i desember. Her fra OL i Rio. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Heidi Løke er gravid og går glipp av EM: – Målet mitt er å komme tilbake

Heidi Løke (33) blir ikke med til håndball-EM. Hun er gravid og venter sitt andre barn. Håndballeksperter mener Norge nå er betydelig svekket inn mot mesterskapet neste måned.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Dette er stort for oss. Bjørn (Olsson) og jeg er veldig, veldig glade for dette og gleder oss sammen med Alexander (sønnen), sier Heidi Løke til handball.no.

Husker du denne?: Løke-smell i eggstokken: – Smertefullt

– En svekkelse

– Barnet er ventet i juni. Det er litt spesielt å offentliggjøre nyheten så tidlig i svangerskapet, men av hensyn til kampene i tiden fremover var det nødvendig å få nyheten ut nå. Jeg ønsker jo ikke å risikere noe fram til fødselen, legger Løke til.

Gravid-nyheten påvirker også Norges sjanser i mesterskapet som starter i Sverige om en måned.

MENER NORGE ER SVEKKET: TV2-ekspert Bent Svele sammen med Heidi Løke og Anja Edin (t.h.) under EM i Serbia i 2012. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– En svekkelse av det norske laget, fastslår TV 2-ekspert Bent Svele, og utdyper:

– Det er ikke mulig å erstatte verdens beste strekspiller, det har hun vært i mange år, sier Svele til VG.

Les på VG+: Stort Mørk-intervju: – Jeg er en dårlig taper

Han tror også at motstanderne nå vil se på Norge som litt mer overkommelige.

– Heidi kanskje den spilleren som motstanderne har mest respekt for, og som derfor binder opp flere motspillere. Sammen med målvaktene mener jeg hun har vært den viktigste norske spilleren gjennom mange år, mener eksperten.

Vil tilbake på banen

– Målet mitt er å komme tilbake på både klubb- og landslag etter fødselen. Jeg tror at jeg fortsatt har en del gode år igjen i topphåndballen. Jeg fikk jo god trening i hvordan man kommer i toppform etter at Alexander ble født, og planen er å gjøre det samme en gang til – hvis alt går greit. Kanskje jeg rekker VM i 2017? sier Heidi Løke, som blir 34 år i desember.

Les også: Derfor bretter de opp drakten

Eurosport-ekspert og tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener en annen spiller kan fylle rollen til Løke i EM.

– Hadde du spurt meg for et år siden ville jeg sagt at dette hadde vært dramatisk for Norge. Men jeg synes Marit Malm Frafjord har vært god i det siste, sier Gjekstad til VG.

Norske klubber har tatt kontakt

– Likevel er dette en svekkelse for Norge, men jeg tror fortsatt Norge kan gjøre det bra i mesterskapet, mener han.

FAMILIEN BLIR STØRRE: Heidi Løke er gravid igjen. Her fra VM i Fredrikshavn i fjor, der hun fikk besøk av sønnen Alexander, pappa Arnt Løke (i midten til venstre) og kjæresten Bjørn Vestrum Olsson. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Løke vurderer nå å returnere til Norge. Hennes kontrakt med den ungarske storklubben Györ går ut til sommeren.

– Vi får se hva som skjer, men det er mulig vi blir enige om en avtale og at vi reiser til Norge om ikke lenge, sier Løke til NTB.

Få minutter etter at nyheten sprakk, var første norske klubb på tråden med SMS.

– Jeg behøver absolutt ikke å spille Champions League for Larvik. Vi må finne en klubb som passer på alle måter, sier Løke.

Hergeirsson: – Finnes jo bare én Heidi

Landslagssjefen er glad på Heidi og kjærestens vegne, og tror Norge blir slagkraftige også uten den sterke målmaskinen.

Les også: Løkes løfte til Mørk

– Det finnes jo bare én Heidi, og hun har vært sentral i landslaget siden 2008, så det blir sikkert annerledes uten henne. Men vi i trenerteamet jobber videre sammen med de spillerne som er tilgjengelige til enhver tid. Nye linjespillere vil nå få muligheten i EM i desember og vil tilføre laget andre/nye kvaliteter både individuelt og ikke minst i samspill med de øvrige spillerne. Slik er dette gamet, og vi gleder oss til nye utfordringer, sier Thorir Hergeirsson til forbundets hjemmeside.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder