Løke om brudd-bråket: - Det har ikke preget meg

Anja Edin om romvenninnen: - Hun er et av de sterkeste menneskene jeg vet om

Løke frustrert over utvisning i sluttminuttene: - Synes ikke det var en tominutter

BEOGRAD (VG Nett) Heidi Løke (30) hevder alt oppstyret rundt samlivsbruddet mellom henne og Karl Erik Bøhn ikke har preget henne i EM.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Dette har ikke vært vanskelig for meg. Samboerforholdet vårt har ikke tatt slutt nå nylig, men for en stund tilbake. Stort mer enn det har jeg ikke lyst til å si, sier Løke til VG Nett.

Da hun kom i pressesonen etter kampen, var det med sølvmedalje om halsen. Det er noe uvant for 30-åringen, som har fem mesterskapsgull i sin karriere.

VGTV: Se intervju med Løke etter kampen

Norge gikk søndag kveld på et knepent tap i EM-finalen mot Montenegro. Hele fire ekstraomganger måtte til for å få en avgjørelse i Serbia - og Norge trakk det korteste strået.

Håndballjentene har tatt gull i fire EM på rad siden 2004, men mot Montenegro ble det altså bråstopp i triumfrekken.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Fokus på samboerforholdet

Det siste døgnet har det vært skrevet mye utenomsportslig rundt Heidi Løke, etter at håndballforbundet valgte å gå ut med en pressemelding angående samboerforholdet mellom henne og Ungarns norske trener, Karl Erik Bøhn, i går.

De to har avsluttet forholdet, men Bøhn var ikke spesielt fornøyd med at forbundet gikk ut offentlig med informasjonen like før Ungarn og Norge møttes til semifinale. Først gikk han til frontalangrep mot håndballforbundets pressetalsmann, deretter hevdet han å ha skværet opp med Løke med en SMS.

VGTV: Se intervju med Bøhn

TOK BRONSE: Karl Erik Bøhn tok tredjeplassen i EM med Ungarn. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Har det som har skjedd de siste dagene vært forstyrrende for deg ute på banen?

- Nei, det har det absolutt ikke, sier Heidi Løke bestemt til VG Nett.

- Bøhn sier han sendte deg en SMS i går. Hvordan svarte du på den?

- Hva da?

- En SMS.

- En SMS? spør Løke tilbake.

- Ja?

- Vet du hva, det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Løke til VG Nett.

Anja Edin har delt rom med Løke under oppholdet i Serbia, og tror ikke 30-åringen har hatt noe som helst problem med å takle at samlivsbruddet ble offentliggjort.

- Hun er et av de sterkeste menneskene jeg vet om, og hun håndterer det bra. Dessuten var dette nytt for dere i går, men hun har bearbeidet dette for lenge siden, sier Edin til VG Nett.

VGTV: Se intervju med Edin

Frustrert over utvisning

Løke fikk tøff behandling på parketten i Beograd i dag, og måtte tåle mye juling. Midtveis i den fjerde ekstraomgangen var det likevel hun som fikk tominutter og marsjordre av dommerne, noe hun langt fra var enig i. Frustrert gikk hun til benken og satte seg, og da kampen var over var hun borte hos dommerne for å klage på utvisningen.

- Jeg synes ikke det var en tominutter. Straffe kan jeg være enig i, men ikke utvisning, sier hun.

- Du er veldig uenig i utvisningen og diskuterer med dommerne etter kampen?

FRUSTRERT: Heidi Løke snakket med dommerne etter kampen. Foto: Anders Christiansen

- Jeg snakket bare rolig med dem, men jeg sa at jeg var uenig. Det var kanskje straffe, men ikke utvisning. Den var ikke stygg og i en avgjørende fase, så bør man tillate mer. Jeg fikk knapt lov til å bevege meg selv, sier Løke, som mener at kampen til tider minnet mer om en brytekamp enn et håndballoppgjør til tider i kveld.

- Men utvisningen var ikke grunnen til at vi tapte. Vi kunne avgjort kampen mye før. Montenegro var bedre enn oss i dag, all ære til dem, sier Løke, som nå skal hjem til Norge på juleferie, men har klubbkamp i Ungarn allerede 28. desember.

- Strengt

Landslagssjef Thorir Hergeirsson syntes utvisningen av Løke i de viktige sluttminuttene var i overkant hardt idømt.

- Det går an å vise henne ut, men den var streng, sier han til VG Nett.

- Hvor avgjørende ble den?

- Det som først og fremst er avgjørende er at vi skyter mål på halvparten av skuddene våre, mens Montenegro treffer på seks av ti. Der vinner de kampen. Ikke på utvisningen av Heidi Løke, sier han.

Løke/Bøhn:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder