Gladnyhet: Magnus Abelvik Rød melder seg klar til VM-finalen

HERNING (VG) Magnus Abelvik Rød (21) måtte hjelpes av banen i semifinalen fredag - men melder seg nå klar til VM-finalen søndag kl. 17.30.

– Jeg spiller, sier Oslo-gutten til VG søndag formiddag.

– Han spiller. Jeg er veldig glad for det, sier landslagssjef Christian Berge til norske journalister.

– Han har vært veldig god for oss i forsvar og også fungert bra i angrep.

– Det går fint, sa den gnistrende høyrebacken på den norske treningen, sittende på en ergometersykkel.

Rød ble hjulpet av banen mellom to mann da Tyskland ble knust i semifinalen i Hamburg fredag kveld. Nå viser det seg at det «bare» var en lårhøne og ikke en strekk, som man fryktet.

– Han har noen smerter, men ikke mer enn det som er akseptabelt, sier lege Thomas Torgalsen til pressen.

Rød var i høst ute en måned på grunn av en skade på baksiden av låret, men denne skaden var på forsiden av det venstre låret.

Venstrehåndsskytteren har med et snitt på 6,75 vært nest best på VG-børsen i hovedrunden og semifinalen, bare slått av mannen som er kåret til verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen.

Den 204 centimeter høye høyrebacken har scoret 41 mål og hatt 67 prosent uttelling på skuddene sine, noe som er bra for en bakspiller. Mikkel Hansen er faktisk den eneste i hele mesterskapet som har flere spillemål enn Rød: 43. Også Sander Sagosen har 41.

les også

Ekstra Bladets arrogante finalebeskjed: − Glem det, Norge. Vi er best i verden!

– Vi får se om jeg kommer på banen eller ikke. Men det føles mye bedre. Jeg har fått behandling og har syklet en halv time, sa Magnus Abelvik Rød til VG lørdag.

– Tidlig i 2. omgang fikk jeg en smell, som gjorde at jeg må ut og få på kompresjon. Etter hvert ble kompresjonen så stram, og når jeg går mann-mot-mann, klarer jeg ikke å holde imot. Så får jeg en krampeaktig greie i baksiden av låret.

Oslo-gutten, som har vokst opp som håndballspiller i Bækkelaget, var ute med en lårskade i høst. Da var han ute i fire uker med en strekk på baksiden av låret. Mot slutten av semifinalen mot Tyskland fredag fikk han igjen trøbbel med låret.

les også

Stor analyse av VM-finalen: Derfor er Danmark favoritter

Magnus Abelvik Rød satt på benken i den første VM-kampen mot Tunisia, men slo umiddelbart til da han fikk sjansen i kamp to mot Saudi-Arabia. Etter at Eivind Tangen hadde vært Christian Berges førstevalg på denne posisjonen tidligere i mesterskapet, overtok Rød etter hvert. I den nest siste kampen i hovedrunden, mot Egypt, scoret han ti mål.

Norge tapte med fire mål i gruppespillkampen mot Danmark, men har store forhåpninger om å snu det.

– Danmark blir favoritt, men vi skal gjøre vårt beste, sier Christian Berge.

les også

Danmark-stjerne: – Nordmennene er forbannet gode på kontringer

– Jeg føler at vi er blitt mye bedre både fremover og bakover siden den første Danmark-kampen i VM, sier Espen Lie Hansen på søndagens trening.

– Hva har Norge som ikke Danmark har, ble han spurt av journalistene?

– Vi har mye bedre ankomstspill - noe vi ikke fikk brukt i den siste matchen, svarte Norges venstreback - og håper naturlig nok at ikke Mikkel Hansen klarer å gjøre reprise på sine 14 mål i den første kampen mot Norge.

VM-finalen begynner 17.30, og den kan du se på TV3. Om du ikke har anledning til å følge den på TV, er vi behjelpelige med resultatservice og beskrivelser fra kampen på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder