Danskenes VM-helter hyllet av tusenvis i København

Mellom 8000 og 10.000 dansker tok til Rådhusplassen i København for å feire sine gullhelter fra håndball-VM.

Publisert:

– Gull og gåsehud, skriver Ekstra Bladet på sitt nettoppslag.

Den danske tabloidavisen, som kom med denne arrogante, men i etterpåklokskapens treffende finalebeskjed, sender live fra feiringen. De er langt fra å være alene til stede på Rådhusplassen i den danske hovedstaden.

Bildene viser et folkehav, og ifølge politiet er det mellom 8000 og 10.000 som har funnet veien for å hylle de danske VM-heltene.

– Man trenger ikke å være kulturminister for å se at dere har enormt flotte bein, sterke armer og skarpe hjerner. Som lag har dere også varme hjerter, og det kan vi alle sammen merke, sa kultur- og idrettsminister Mette Bock i en tale til laget, ifølge NTB.

Flere veier er sperret som følge av feiringen, som altså finner sted fordi de danske herrene vant VM-gull i håndball søndag. Det gjorde de attpå til på hjemmebane på denne måten:

les også

Sagosen besvimte sist – slik skal han unngå ny sølv-smell

I finalen herjet de som kjent med Norge. Finalen var i realiteten avgjort ved pause. Da ledet danskene med syv. Til slutt endte det 31-22 i disfavør Sander Sagosen & Co.

10 grunner til ydmykelsen, kan du lese her, men fremtiden er lys. Det mener i hvert fall VG-kommentator Leif Welhaven. Begrunnelsen kan du lese her.

Tilbake til danskene: deres spillerne var noe medtatt etter søndagens feiring, men gleden over VM-gullet og et mesterskap der det ble seier i hver eneste kamp var fortsatt fullt til stede.

– Jeg står og klyper meg i armen og lurer på om det er virkelig det som skjer rundt meg. Det er det, og det er helt vanvittig, sa playmaker Rasmus Lauge.

– Man blir litt tom for ord. Dette er en vanvittig mottakelse. Vi forsto at det var stort det som skjedde, og at folk så kampene våre, men at de møter opp mandag kveld på Rådhuspladsen for å hylle oss, det er fullstendig sinnssykt, sa målvakt Jannick Green.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder