BEST: Kari Aalvik Grimsbø jubler for en redning. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Kvartfinalen sikret - Grimsbø storspilte

RIO (VG) (Montenegro-Norge 19-28) Kari Aalvik Grimsbø har løftet keeperspillet opp på høyeste internasjonale nivå siden den svake OL-starten mot Brasil. Målvakten var Norges klart bste spiller i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kari Aalvik Grimsbø BB 9

22 redninger/38 skudd – 0 feil

Tok helt motet fra storstjerner som Katarina Bulatovic med 16 redninger på distanse. Også god på kant og nærskudd. Krydret det hele med tre målgivende.

Les også: Keeper-Kari ble helten for Norge

Katrine Lunde -

0 redninger/3 skudd – 0 feil

Kom inn på tre straffer for Grimsbø og var nær ved å ta en av dem. Kan godt hende at Lunde igjen får sjansen mot Romania på søndag.

Mari Molid -

0 mål/0 skudd – 0 feil

Har blitt plassert på benken etter svak innsats i de to første kampene. Kan komme tilbake i mesterskapet, men da bør hun få spilletid søndag.

Emilie Hegh Arntzen 6

2 mål/2 skudd – 0 feil

Håndballjentenes yngste gjorde en helt fin kamp etter å ha startet med en forsvarsfeil. Satte to straffer og har kvaliteter i høyde og rekkevidde som hun får brukt bra.

Veronica Kristiansen 6

3 mål/6 skudd – 1 feil

Starte kampen litt ruskete og slet litt med skuddene. Men solid bakover og briljant da hun spilte fri Herrem på kanten med en pasning bak ryggen.

Sett denne? Les alt om OL i Juvas OL-guide

Ida Alstad -

0 mål/0 skudd – 1 feil

Kom inn en periode mot slutten av kampen. Gjorde en feil og var bedre i forsvar enn angrep. Ingen stor OL-start, men har erfaring nok til å løfte nivået videre.

Heidi Løke 7

2 mål/ 4 skudd – 1 feil

Uvant at Løke scorer bare to mål, men blir tatt hardt av sine «erkefiender» fra Buducnost og Montenegro. Skaffet hele fem straffer og var god i forsvar.

Nora Mørk 7

6 mål/9 skudd – 2 feil

Ny sterk OL-kamp. Norges beste bakspiller med åtte assist og mye godt samspill. Klart godkjent på skytingen også. Kan enda bedre, men strålende OL-form.

Stine Bredal Oftedal 4

2 mål/9 skudd – 3 feil

Dagens skuffelse. Knotet fryktelig med skuddene og gikk til slutt inn på benken og satte seg. Trenger mer kjølighet i avslutningene. Men gir alt. Det er bra.

Marit Malm Frafjord 7

1 mål/1 skudd – 0 feil

Har i løpet av en uke vist at det var en lykke å ta henne med i OL. Tøff forsvarsspiller som vet alt om hva som kreves internasjonalt. To utvisninger er akseptabelt.

Linn-Kristin R. Koren 5

1 mål/1 skudd – 0 feil

Spilte ikke mye, men scoret et mål hun satte veldig stor pris på. Se ikke bort fra at Riegelhuth har rutine til å kunne jekke frem noe ekstra siste OL-uken.

Les også: Tysse kollapset - kjørt bort i rullestol

Amanda Kurtovic 5

2 mål/3 skudd – 0 feil

Ikke like dominerende som i den forrige kampen, men viste igjen at hun er en viktig del av dette laget ute på hyresiden. Vokser som forsvarsspiller.

Camilla Herrem 7

5 mål/6 skudd – 0 feil

Glimrende kamp. Løp Montenegro i senk og fikk vist frem sin flotte avslutningsteknikk kombinert med dødelig effektivitet. Et par forsvarsglipp.

Sanna Solberg 6

3 mål/3 skudd – 2 feil

Fin uttelling på skuddene og på stigende kurs i OL. God forsvarsspiller. Gjorde et par feil og venter nesten til hun er i gulvet med å slippe skuddene.

Vurdert av Jostein Overvik og Ole Kr. Strøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder