LYSPUNKT: Ida Alstad (t.h.) viste seg fram mot Danmark og Louise Lyksborg, men det hold ikke til seier i kampen som var uten betydning for de norske jentene. Foto: AP

Pettersen: - Er ikke i nærheten av sitt maksnivå

Norge rotet bort seieren mot Danmark

Kunne gått ubeseiret til EM-semifinalen

Utslåtte dansker kjempet for 5. plass og VM-billett

BEOGRAD (VG Nett) (Norge-Danmark 33-35) Norge hadde overtaket på Danmark frem til midten av 2. omgangen. Så raknet det helt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er vanskelig å vurdere kampen siden den ikke har noen betydning. Men jeg synes det er et bevis på hvor avhengige vi er av målvaktsspill, sier tidligere herrelandslagstrener Gunnar Pettersen i sin oppsummering i VGTVs studio.

- Det er tydelig at det er en kamp der Norge ikke er i nærheten av sitt maksnivå. Selv om de scorer mye mål, så er det flere feil enn det har vært i de fleste av de andre kampene, fortsetter han.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var også veldig misfornøyd med forsvarsspillet.

- Det er mye fint fremover og en del enkeltspillere som leverer godt. Godt å få Silje Solberg som får stå såpass mye som hun gjør. Altfor mange innslupne mål. 14 kontringsmål imot og 35 innslupne er altfor mye, oppsummerer Thorir Hergeirsson til VG Nett.

- Jeg føler det er flere spillere hos oss som har mer å gå på - absolutt. Men vi har reist oss før etter dårlige kamper, legger han til.

Bildespespesial fra Norge mot Danmark

- Vi scoret i alle fall mer enn vi har gjort tidligere i mesterskapet, så vi får ta med og det og skjerpe forsvarsspillet i neste kamp, sier kaptein Marit Malm Frafjord til VG Nett.

- Vi har stort sett spilt solid i forsvar tidligere i mesterskapet, så det her gjør i alle fall ikke meg usikker, legger hun til.

- Jeg synes det er en ok angrepskamp, men forsvaret hang ikke med. Viktig at vi tar med oss det positive fra angrepet i dag, sier strekspiller Heidi Løke til VG Nett.

Linn Jørum Sulland svarer følgende på spørsmål om tapet mot Danmark går ut over selvtilliten i laget.

- Nei, vi prøver å glemme det her så fort som mulig. Vi er ikke fornøyde med tap selvfølgelig, men vi må bare komme oss videre etter dette.

Med serbisk seier over Frankrike, var semifinalehåpet ute for Danmark allerede før start. Dermed ble det kun en kamp om ære mellom de to nabolandene.

VG DIREKTE: Livereferat og studiooppsummering

Og det åpnet litt trått for det norske laget. Etter et kvarter tok landslagssjef Thorir Hergeirsson timeout på stillingen 5-8.

Deretter bedret deg seg noe i angrep, blant annet ved at Heidi Løke fikk sjansen på strek.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EKSPERTER: Mia Hundvin (t.v.) og Gunnar Pettersen var VGTVs eksperter under kveldens kamp mellom Norge og Danmark. Foto: VGTV


21 minutter ut i kampen satte hun inn utligningen til 10-10 på en kontring.

Silje Solberg fikk en sjelden sjanse fra start i det norske målet, og det åpnet lovende med både en klasseredning på dansk kontring og en strafferedning. Deretter gikk det imidlertid tyngre.

Ved pause sto hun bokført med kun 5 redninger på 25 skudd.

Omgangen ble blåst av på 17-15 til Norge, og ut over i andre omgangen fortsatte lagene å følge hverandre tett. Danskene utlignet til 20-20, før de norske håndballjentene igjen skaffet seg et par måls ledelse.

Men da Danmark scoret tre strake og utlignet til 28-28 da 12 minutter gjensto, så tok Thorir Hergeirsson timeout.

Det hjalp ingenting, og Danmark scoret tre nye strake mål uten norsk redusering. Ida Alstad hamret inn en scoring for Norge, men danskene kvitterte umiddelbart og ledet igjen med tre mål.

I sluttminuttene ledet danskene komfortabelt. Norge var oppe 33-34, men da var det bare sekunder igjen og i jakt på ballen slapp de inn det siste målet som fastsatte sluttresultatet til 35-33 i dansk favør.

Danmark ble nummer tre i sin gruppe, og får dermed muligheten til å spille om 5. plassen som gir muligheten til å kvalifisere seg til neste års VM.

Dette var for øvrig Norges andre tap på 38 kamper i EM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder