MATCHVEKT: Frank Løke var tilbake på 97 kg i comebacket for Runar. Her sammen med dommer Guro Røen. Foto: Trond Reidar Teigen , NTB scanpix

Frank Løke trente vekk 27 kg

På det meste veide Frank Løke 115 kg og spilte håndball på toppnivå i Tyskland. To år senere var han 88 kg og løp UltraBirken.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nedgangen var på hele 27 kg.

– Jeg slanket meg ikke på noen usunn måte. Det skjedde i løpet av 18 måneder mellom 2013 og 2015. På grunn av to skader i hånden kunne jeg ikke trene styrketrening. Da ble det mye mer løpetrening. Jeg gikk fra en fettprosent på 24 til 3,9, opplyser Løke.

Tapte for Drammen: Målløs Løke og drømmedebut for Kjelling

Onsdag kveld tapte en 97 kg tung Løke comebacket for Runar mot klubben som sparket ham i desember, Drammen. 23-31-tapet sved.

– Jeg har gått opp syv kilo den siste måneden på grunn av håndballtreningen. Derfor var det ekstra kjedelig å tape denne kampen. Vi var svært godt forberedt, men klarte ikke å få det ut. Det var «helt natta» av oss, forklarer Løke.

Les også: Løke nekter å snakke om julebordbråket

36-åringen har ambisjoner om enda en sesong på håndballbanen og skal definitivt ikke under 90 kg før han legger opp. Som strekspiller trenger han kiloene i tøffe dueller med forsvarsspillerne.

Samtidig legger han ikke vekk maratonambisjonene.

– Jeg har lyst til å løpe en maraton til sommeren. Kanskje jeg kan løpe maraton under tre timer samtidig som jeg veier 100 kg, tar 130 kg i benkpress og 200 kg i dyp knebøy. Det tror jeg ingen har gjort før, sier Frank Løke og ler.

Løke fra VM 2011: – Kunne kanskje jobbet mer med kroppen

Håndballspilleren har løpt 5-6 maraton de siste årene. Aller mest fornøyd er han med 9.-plassen i UltraBirken sist sommer. Den ble omtalt av Sandefjords Blad. Løke gjorde unna 57 km i kupert terreng på 5.26,04. Den tiden er han stolt av.

– Egentlig begynte jeg å gå ned i vekt etter at VG i 2011-VM sammenlignet min mage med Gro Hammersengs vaskebrett. Jeg fikk komplekser etter det. Nei, jeg bare fleiper, sier Frank Løke med en latter.

SAMMENLIGNET: VGs bilde av Frank Løke fra VM 2011 og Gro Hammerseng-Edin fra EM 2010. Løke sier at sammenligningen var med på å få ham til å gå ned i vekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix og Bjørn S. Delebekk, VG ,

Humøret er godt tross tapet for Drammen – klubben han sist sommer kom hjem fra Tyskland til for å vinne gull med. Slik gikk det slettes ikke.

– Jeg er glad jeg kom meg vekk, sier Løke til VG etter stortapet i sin første kamp for moderklubben Runar på 12 år.

Men strekspilleren hadde forventet noe helt annet etter at han ble Runar-spiller igjen. Rett før jul fikk han sparken etter en episode på julebordet til DHK, der han i kombinasjon med alkohol ikke skal ha oppført seg bra.

– Men Drammens problemer handler ikke om noe som skjedde på julebordet. DHK er som Costa Concordia. Først forsvant kapteinen, så styrmannen, jeg måtte gå planken, mens resten av spillerne ble låst inn i maskinrommet. Noen bør borre i hva som egentlig har foregått i klubben, sier Løke med henvisning til det italienske cruiseskipet som forliste etter å ha gått på grunn i 2012.

Lest denne? Brøt alkoregler – ferdig på landslaget

– Vi har drevet med underskudd over flere år. Det er lenge siden vi har hatt positiv egenkapital. Da blir det et spørsmål om likviditet: driver vi for kreditors regning eller ikke? Leverandørgjelden er krevende. Vi jobber steinhardt med å refinansiere klubben, sa fungerende styreleder Leif Kronstad til VG tidligere i uken.

Selv kom ikke Frank Løke til mer enn et straffekast.

– Det var jo helt «cowboy» utpå der med nesten bare distanseskudd Jeg fikk nesten ingen baller. Det var en stor skuffelse etter at vi har vært gode på trening i det siste, sier Løke som ikke husker sist han hadde så lite ballkontakt i en kamp.

Bakgrunn: Drammen gikk fra drømmen til mareritt

Han hadde med seg læreboken «Praktisk Likviditetsstyring for mindre og mellomstore bedrifter» i Runarhallen. Under et TV 2-intervju prøvde han å overlevere boken til Christian Spanne slik at DHKs høyrekant kunne gi «gaven» videre til DHK-ledelsen.

Men Spanne nektet å motta boken.

Drammen tok et steg i riktig retning og har nå bare tre poeng mindre enn Runar. De åtte siste kampene kan føre DHK bort fra kvalikplassen og inn i sluttspillet.

– For norsk håndball er det bra om de kommer dit. Vi trenger Drammen som toppklubb, mener Frank Løke.

Var alvorlig skadet: Kjelling fryktet invaliditet

Selv har han klare ambisjoner å vinne gull igjen. Det har han ikke gjort siden han vant både serie og cup i Kroatia og Sveits for en del år siden.

– Målet er å krone karrieren med et gull. Jeg mener det er fullt mulig å vinne serie eller cup med Runar, sier han.

Men har ikke kontrakt mer enn ut denne sesongen med Runar.

– Jeg har lyst til å fortsette og gå ut av håndballkarrieren på en annen måte enn dette, sier han.

Men etter håndballkarrieren skal han uansett satse mer på maraton og ultraløp.

– Kanskje veier jeg en dag under 80 kg. Vi vet at en kg kroppsvekt kan bety tre sekunder pr. km. Det er mye å tjene på å veie mindre hvis du skal løpe fort, slår Frank Løke fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder