Kurtovic mister EM etter alvorlig skade – erstattes av Silje Waade

Amanda Kurtovic (27) har pådratt seg en korsbåndsskade i kneet. Dermed ryker EM, og håndballstjernen må forberede seg på et langt skadeavbrekk. Silje Waade tar hennes plass i EM-troppen.

Artikkelen er over ett år gammel

Det opplyser Norges Håndballforbund mandag.

Kurtovic forlot banen med store smerter i EM-generalprøven mot Frankrike søndag. Norges Håndballforbund fikk ikke gjennomført MR-undersøkelse søndag kveld, men mandag ble det klart at Kurtovic’ skade var like alvorlig som fryktet.

les også

Håndballjentene tok til tårene da Amanda Kurtović forsvant ut på båre

Hun har røket fremre korsbånd i venstre kne og vil være ute i flere måneder.

– Dette er en alvorlig kneskade, som vil sette Amanda ut av håndballspill i flere måneder fremover. En slik skade blir normalt operert hos unge mennesker og idrettsutøvere, sier landslagets lege Anne Froholdt i håndballforbundets pressemelding.

Lagvenninnene var satt ut av Kurtovic-skaden og måten hun skrek av smerte på da hun måtte bæres av banen i seieren over Frankrike. Dette sa Thea Mørk til VG:

Allerede lørdag starter EM i Frankrike. Da møter de norske håndballjentene Tyskland i Brest.

Før omfanget av skaden ble klart, var landslagssjef Thorir Hergeirsson klar på at laget forbereder seg til mesterskapet uten 27-åringen:

Han lanserte også tre kandidater til hvem som kan fylle hennes sko i mesterskapet, og det er nettopp en av disse som har blitt hentet inn i EM-troppen. Silje Waade fra Vipers Kristiansand er inne på laget. Samtidig blir Moa Högdahl (Viborg) hentet inn som tilleggsressurs og reserve, sammen med Ingvild bakkerud (Odense)

– Det var trist å høre om alvoret i Amandas skade. Hun er i hvert fall i gode hender, og vi i trenerteamet ønsker henne det beste i tiden fremover. Når vi nå henter inn Silje Waade blant de 16, og Moa Högdahl blant de 18, så bringer de inn det de har av kvaliteter, og blir gode ressurser for laget, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Også Katrine Lunde, Thea Mørk og Stine Bredal Oftedal har hatt noen skadeproblemer, men Hergeirsson har friskmeldt førstnevnte, og de to sistnevnte har allerede friskmeldt seg selv til lørdagens åpningskamp.

Fra før er allerede Nora Mørk ute med en kneskade, mens Stine Skogrand ikke blir med til Frankrike ettersom hun er gravid. Dermed er Kurtovic den tredje venstrehendte spilleren som mister EM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder