DEGRADERT: Larvik Håndballklubb var i Champions League sist høst. Nå er klubben degradert til 1. divisjon på grunn av økonomien. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Larvik degraderes til 1. divisjon – mister lisensen

Larvik Håndballklubb blir av Norges Håndballforbund nektet spill i Eliteserien neste sesong. Klubben klarer ikke å innfri kravene om positiv egenkapital.

Det er Norges Håndballforbund som melder at Larvik Håndballklubb, som har dominert norsk håndball på 2000-tallet, nå må spille på nest øverste nivå neste sesong.

I en pressemelding skriver håndballforbundet:

«Larvik HK har i dag fått beskjed om at klubben – ifølge elitelisensnemndas konklusjon – ikke innfrir kravene til spill på øverste nivå. Konsekvensen av et slikt vedtak er at klubben blir plassert i 1. divisjon».

– Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital pr. 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl i meldingen.

Larvik har tidligere vunnet håndballens Champions League, men sist helg var det en annen norsk klubb som var i finalespillet:

Larvik Håndballklubb har lenge slitt med økonomien og har stått i fare for å miste elitelisensen.

Klubben skriver på sine nettsider at de tar vedtaket til etterretning og ikke vil kommentere vedtaket ytterligere.

– Vi har hele tiden visst at dette kunne bli en avgjørelse, og det er noe vi har vært forberedt på. Vi vil nå bruke all vår energi på å forberede oss på ett år i 1. divisjon, og klargjøre laget for opprykk og derfor tar vi avgjørelsen med fatning, sier Marion Eriksen Wold, styreleder i Larvik Håndballklubb.

les også

Grimsbø reddet Champions League-gullet: – Dette er stort

Larvik kan fortsatt be om en ny behandling av nemnda innen 14 dager. Og dersom den gir det samme utfallet, kan klubben anke til forbundets appellkomité innen 14 dager etter vedtak i en eventuell fornyet behandling.

Klubben har drevet med store millionunderskudd og hadde før nyttår en negativ egenkapital på fem millioner kroner. I april meldte klubben at spillerne i A-lagstroppen var fristilt på grunn av klubbens økonomiske situasjon og da ikke var tilgjengelig for spill i de kommende sluttspillkampene mot Vipers.

I mars var det også klart at Larvik Håndballklubb måtte finne en annen løsning for å innfri lisenskravet, de slet med å innfri. I årsrapporten som ble lagt frem ble en «finansiell støttespiller» omtalt, Men den ikke navngitte støttespilleren skal utover i prosessen ha ment den finansielle risikoen knyttet til løsningen ble for stor og trakk garantien sist høst.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder