IKKE TIL VM: Ekspertveteran Frode Kyvåg kommer ikke til håndballjentenes VM i Japan. Her sammen med kollega Karoline Dyhre Breivang fra fjorårets EM i franske Nancy. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vraker Frode Kyvåg fra VM-laget

Frode Kyvåg (74) blir ikke å se på TV 3 og Viasports sendinger fra håndball-VM i Japan om to uker. Veteraneksperten er vraket i konkurranse med yngre meningsbærere.

 • Jostein Overvik

Rettighetshaver Nent Group satser i stedet på Karoline Dyhre Breivang (39) og Ole Erevik (38) som studioeksperter når håndballjentene drar i gang håndball-VM mot Cuba 30. november.

Også eksperten under selve kampen blir byttet ut i Kumamoto: Gunnar Pettersen blir satset på i stedet for Geir Oustorp.

– Det er redaksjonelle valg som er tatt, sier redaksjonssjef Sjur Molven i Nent Group og Viasat.

les også

Veronica Kristiansen mister VM: – Det har vært et helvete

– Hvis redaksjonen i Viasat mener at Ole Erevik er bedre enn meg til å dekke VM for damer i Japan, må jeg bare respektere det ..., skriver Kyvåg i en SMS til VG.

Kyvåg var NRKs ekspert allerede da håndballjentene slo gjennom med VM-bronse i 1986.

– Jeg har hatt fantastisk glede av å jobbe med den internasjonale håndballen gjennom 35 år som TV-kommentator i så vel NRK som TV 2 og Viasat, sier Kyvåg og mener han ikke er blitt tatt av tidens tann siden han ga seg som trener for Bækkelagets topplag i 2000.

– Jeg har gjennom disse årene, spesielt de siste 10, opparbeidet meg store arkiver og sett mange kamper i uka i den internasjonale damehåndballen. Har fått stort sett veldig mye positiv respons på de sendingene jeg har gjort fra det ganske land, senest etter mesterskapet i fjor, melder Kyvåg.

les også

Frode Kyvåg varsler idrettsrevolusjon i Oslo etter byggeboom

Under EM i Frankrike fungerte Frode Kyvåg som ekspert sammen med Dyhre Breivang (305 landskamper). Ole Erevik (184 landskamper) var kanalens ekspert under herre-VM i Danmark i januar.

– Frode Kyvåg har gjort en fantastisk jobb for oss i mange år og er en kapasitet vi fortsatt ønsker å bruke på andre håndballprosjekter, som for eksempel Champions League. Men VM valgte vi å løse med en annen sammensetning av teamet denne gang, sier Sjur Molven.

VM-studioet skal ledes av programleder Ørjan Bjørnstad.

– Ole Erevik gjorde en knallsterk debut som studioekspert under VM for menn i januar og vi ville også ha han med på kvinnenes mesterskap nå. Å fortsette med Karoline Dyhre-Breivang var en selvfølge etter hennes strålende mesterskapsdebut i fjor, argumenterer redaksjonssjefen.

Erevik sparte ikke på kruttet under VM i Danmark:

les også

Heidi Løke om sitt skadedrama: – Jeg trodde ikke det var sant

Nent Group og Viasat har valgt å satse på veteranen Gunnar Pettersen (64) på kommentatorplass under Norges kamper.

– Pettersen har i mange år vært fast ekspertkommentator på Champions League-håndballen sammen med Daniel Høglund. Vi ønsket å bruke den norske trenerlegenden og vår faste sidekommentator på mesterskap også, sier Molven.

Håndball-VM i Kumamoto blir spesielt. Alle Norges innledende kamper i Japan spilles kl. 12.30 norsk tid – altså midt i arbeidstiden for folk flest på hverdagen. Enkelte VM-kamper starter så tidlig som kl. 04.00 norsk tid, men rettighetshaveren håper at alle Norges kamper skal spilles på det senest mulige tidspunktet.

– Vi sender alle Norges kamper lineært på TV3, men kampene kan som vanlig også sees på Viaplay og dette kan fort bli løsningen for mange nordmenn som er på jobb eller på farten når kampene går av stabelen. TV3 vil også sende Norges kamper i reprise fra kl. 18:15 – 19:30 hver dag håndballjentene har vært i aksjon, opplyser Molven.

Nent Group har sikret seg rettighetene til VM frem til 2025 og til EM inntil 2026.

– Vår store satsing på håndball, med både EM og VM, er noe vi er utrolig stolte over og vi setter stor pris på å forvalte det norske folkets førjulstradisjon. Vi har et spennende håndballmesterskap foran oss og gleder oss til å kunne tilby hver eneste kamp på våre ulike plattformer. Vi kommer til å følge de norske håndballjentene på nært hold og gi seerne de aller beste historiene fra mesterskapet – hele veien mot finalen den 15. desember i Kumamoto, sier Cecilia Gave – sportssjef i Nent Group.

Her presenterer Thorir Hergeirsson VM-troppen:

Mer om

 1. Håndball
 2. Kvinnelandslaget håndball
 3. Frode Kyvåg
 4. Gunnar Pettersen
 5. Håndball-VM

Flere artikler

 1. Pluss content

  Håndball-VM: Slik følger du Norge

 2. Håndballen unngår stjernekollisjon

 3. Slik spilles håndball-VM: – Passer Norge fint

 4. Nederland-stjernen hadde droppet VM om hun ikke fikk ha med datteren

 5. Erevik med tøff kritikk av Hergeirsson: – Feigt

Fra andre aviser

 1. TV-ekspert vrakes til håndball-VM

  Aftenposten
 2. Slik er den tidligere landslagsprofilens nye TV-liv

  Bergens Tidende
 3. Slik er den tidligere landslagsprofilens nye TV-liv

  Fædrelandsvennen
 4. Skøyteløpene går fra NRK til Viasat. Dette er strategien for å få unge seere til å bry seg.

  Bergens Tidende
 5. Skøyteløpene går fra NRK til Viasat. Dette er strategien for å få unge seere til å bry seg.

  Aftenposten
 6. Skøyteløpene går fra NRK til Viasat. Dette er strategien for å få unge seere til å bry seg.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder