MÅL, SEIER, SKADE: Nora Mørk gjorde søndag sin debut for CMS Bucuresti, men måtte bli hjulpet av banen med en skade. Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

Klubben: Nora Mørk ute i flere måneder

Skademarerittet vil ingen ende ta for Nora Mørk (28): Håndballstjernen har pådratt seg en leddbåndskade i kneet, tre måneder før VM.

  • Jens Friberg

– Jeg kan ikke tro at jeg har så mye uflaks. Jeg er veldig lei meg for at denne skaden dukket opp, akkurat nå som alt gikk bra og jeg var i god form, sier Mørk til nettsidene til sin egen klubb, CSM Bucuresti. TV 2 var først i Norge til å melde om omfanget av skaden.

28-åringen var nettopp kommet tilbake fra en korsbåndsskade hun pådro i seg i februar 2018, men gikk av banen i den rumenske supercupen med nok en kneskade. Ifølge hennes rumenske klubb vil de være nødt til å operere, og de skriver at den norske landslagsstjernen vil være ute i flere måneder.

Landslagslege Anne Froholdt opplyser til VG at de skal gjennomføre sine egne MR-undersøkelser i Oslo kommende onsdag, og ønsker ikke å spekulere mer om skadeomfang før den tid - til tross for klubbens pressemelding.

– Vi har bestemt oss for å undersøke det her hjemme og ta det derfra. Vi vet mer på onsdag om omfanget av skaden og hvor lang tid det eventuelt vil ta, skriver Froholdt i en SMS. Landslagssjef Thorir Hergeirsson ønsker ikke kommentere før deres egne undersøkelser er gjennomført.

les også

Skadene herjer hos håndballjentene: Veronica Kristiansen kan miste VM

VM i håndball har avkast den 30. november i Japan, om litt mer enn tre måneder. Landslaget er allerede inne i et lite skademareritt: Veronica Kristiansen, Henny Reistad og Kari Aalvik Grimsbø er blant de andre spillerne som helt eller delvis er uaktuelle for det kommende verdensmesterskapet.

– Det er trist at jeg ikke får vært med jentene i den neste perioden, for jeg hadde virkelig lyst til å bidra til å nå våre neste mål, sier Mørk videre.

Den rumenske klubben forsikrer om at de kommer til å støtte håndballspilleren i veien tilbake. Selv om hun signerte for CMS Bucuresti i februar, gjorde hun sin debut så sent som søndag - og måtte hjelpes av banen.

Tidligere i år la søsteren Thea Mørk opp etter lengre tids skader.

VG oppdaterer saken!

Mer om

  1. Nora Mørk

Flere artikler

  1. Landslagslegen: Nora Mørk ute i 9–12 måneder

  2. Utsettelsen bra for Nora Mørk: – Nå blir OL veldig, veldig realistisk

  3. Nora Mørk må si nei til landslaget

  4. Kjerstin Boge Solås ødela korsbåndet for andre gang

  5. Veronica Kristiansen mister VM: – Det har vært et helvete

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder