Kurtovic scoret 10: Larvik rotet vekk poeng mot Györ

(Györ-Larvik 27-27) Amanda Kurtovic og Larvik leverte en av sine beste kamper. Men uavgjort mot Champions League-favoritt Györ på bortebane burde vært seier.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over tre år gammel

Larvik ledet svært overraskende 27-25, men to feil på slutten ga Györ to sjanser og utligning. Til slutt reddet Györ-målvakt Kari Aalvik Grimsbø Larviks siste avslutning – et langskudd fra Kristine Breistøl. Dermed uavgjort.

Larvik i Europa: Eventyret er økonomisk bingo

– En meget respektabel prestasjon, sier Viasat-ekspert Gunnar Pettersen.

Tine Stange spilte vekk ballen 40 sekunder før slutt i dramaet etter å ha vært involvert i en feil også i det forrige angrepet. Györ kontret inn ett poeng foran 5000 tilskuere hjemme i Audi Arena.

– Det er klart det var bittert. Men bare i en noen sekunder. Jeg er utrolig stolt over den jobben som blir gjort og hvordan vi følger vår «game plan». Vi beholdt roen i en kamp som var rock'n roll. Jeg er helt svett, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til VG.

I en svært jevn 2. omgang hadde Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic og Gro Hammerseng-Edin akkurat satt inn de tre siste Larvik-målene.

Kurtovic tok stort ansvar da Larvik slet i angrep og satte inn 10 mål på sine 18 skudd – fire av dem straffer. Også 36-årige Hammerseng-Edin kom sterkt med tre scoringer i 2. omgang, mens veterankollega Karoline Dyhre Breivang (36) viste at hun fortsatt er en forsvarsspiller av klasse sammen med Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord. Strekspilleren var like supereffektiv som for Norge i EM med fem mål på fem skudd.

Kurtovic scoret 19: Veldig i tvil om Larvik-fremtiden

I januar spilte Larvik uavgjort på bortebane mot regjerende mester Bucuresti. Også der gikk ett poeng tapt helt på slutten.

– Vi skulle hatt fire i stedet for to poeng ut fra prestasjon i dssie to kampene. Ambros (Martin, Györ-trener) sa at vi var det beste laget her. Jeg synes vi har løftet oss fint og fått sammen laget godt etter nyttår. Dette er noe annet enn å tape for Sävehof og Krim, som vi gjorde i høst, sier Tor Odvar Moen.

Nora Mørk kom i en ny rolle som toveisspiller. Hun klarte seg godt i forsvar og scoret syv mål på bare ni skudd i angrep. Men Mørk gjorde også en del feil og var ikke helt på hugget da kampen skulle avgjøres. Viasat-ekspert Pettersen var klar på at landslagsstjernen var preget av å møte sine lagvenninner gjennom de syv siste årene.

Tvillingsøsteren Thea Mørk var god på Larviks venstrekant. Hun scoret tre mål og skaffet en straffe for Larvik.

Larvik gikk tøft ut og ledet 6–2 allerede etter det første kvarteret. Sandra Toft satte skapet på plass fra start og leverte i løpet av 1. omgang hele ni redninger på de 17 Györ-skuddene som gikk mellom stengene. Dansken endte med 13 redninger i en sterk kamp.

Husker du? Nora Mørk får topplønn i Györ

Hun ble godt hjulpet av et midtforsvar der Gro Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord var svært sterke mot Györ-stjernen Nycke Groot og hennes nederlandske kompanjong på streken, Yvette Broch. Også Karoline Dyhre Breivang var tilbake i Larvik-forsvaret og løste oppgaven ypperlig mot sterke Eduarda Amorim.

– Fantastisk. Verdensklasseforsvar, mente Viasat-ekspert Gunnar Pettersen.

NY ROLLE: Nora Mørk scoret syv, men spilte kanskje best i forsvar mot sine gamle lagvenninner. Foto: : Györi Audi Eto KC

Nora Mørk scoret sitt første mål først da det var gått 17 minutter. Hun satte så inn tre strake straffer på Toft. Men Pettersen mente at Mørk leverte en «forferdelig omgang».

– Hun er ikke til å kjenne igjen, mente Gunnar Pettersen.

Press på Mørk: – Jeg liker store forventninger

Tvillingsøsteren Thea Mørk leverte derimot sterke prestasjoner. Hun scoret 1. omgangens fineste mål da satte inn en flyver servert av Amanda Kurtovic.

Kurtovic scoret tre mål før pause, men utfordret stadig Györ-keeper Kari Aalvik Grimsbø med hele ni skudd frem til pauseledelsen 11–9.

Larvik ligger på 2. plass i gruppen - to poeng bak Györ. LHK kjemper med Veronica Kristiansens FC Midtjylland, slovenske Krim og fjorårsvinner Bucuresti om en av de fire plassene i kvartfinalen.

Larvik møter Györ igjen hjemme i den siste og avgjørende kampen av hovedrunden 12. mars.

I følge TV 2 skal landslagskaptein Stine Bredal Oftedal være på vei til Györ. Det er foreløpig klart at Larvik mister Sanna Solberg til Esbjerg. Larvik har ingen kontrakter klare for neste sesong. Klubben har inngått forlik i striden med sin tidligere daglige leder, og skal være klare til å skrive nye kontrakter med nøkkelspillerne.

– Jeg håper av hele mitt hjerte at vi klarer å ta dette videre også til neste sesong, sier Tor Odvar Moen, som på 1990-tallet var med på å danne suksessklubben fra Vestfold.

Nå kan de igjen være på vei til kvartfinalen i Champions League.

Les også

 1. Her fortsetter Bergerud showet: – VM ga meg villskapen tilbake

  HOLSTEBRO (VG) (TTH-Randers 33-30) Etter en tøff høst i Holstebro har det snudd for Torbjørn Bergerud etter VM.
 2. Berge blir i Norge – får solid lønnsøkning på over 200.000 kroner

  Christian Berge (43) fortsetter i Norge-jobben fordi han vil til topps i mesterskap, og av hensyn til familien.
 3. Sølvheltene slo håndballjentenes TV-rekord

  Søndagens VM-finale mellom Norge og Frankrike ble bivånet av 1.626.000 TV-seere - det er tidenes rekord på TV 2.

Mer om

 1. Norsk håndball
 2. Larvik HK
 3. Nora Mørk

Flere artikler

 1. Kurtovic og Malm Frafjord kan dra sammen til Romania

 2. Kurtovic og Malm Frafjord kan dra sammen til Romania

 3. Riegelhuth med 12 mål i finalen: – Larvik kan fortsatt vinne i Norge

 4. Riegelhuth med 12 mål i finalen: – Larvik kan fortsatt vinne i Norge

 5. Fantastisk Grimsbø sendte Györ til finalen

Fra andre aviser

 1. Larvik slo den regjerende mesteren

  Bergens Tidende
 2. Nora Mørk ble banens beste i gjensynet med Larvik. Men hun er mest imponert over søsteren

  Aftenposten
 3. Sjekk forskjellene: Statistikken som viser at Vipers bør knuse Larvik

  Bergens Tidende
 4. Gullaget rakner, men treneren blir

  Bergens Tidende
 5. Sjekk forskjellene: Statistikken som viser at Vipers bør knuse Larvik

  Aftenposten
 6. Det store spørsmålet før finalen: – Vipers er favoritter om det skjer

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no