HERJET: Kjerstin Boge Solås smiler etter å ha satt en av sine ni scoringer i cupfinalen mot Larvik torsdag kveld. Foto: Trond Solberg VG

Kjerstin (18) hyllet etter finaletapet

OSLO SPEKTRUM (VG) (Larvik-Tertnes 24-19) Anført av Kjerstin Boge Solås rystet Tertnes Larvik i over 50 minutter. Men til slutt vant LHK NM-gull nummer 17. Mye på grunn av Linn-Kristin Riegelhuth Korens svært sikre skyting.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

18-årige Kjerstin Boge Solås var for god for Larvik. Mesterklubben måtte sette frimerke for å holde styr på ungjenta. Hun endte på ni scoringer i finalen som hun trodde Tertnes skulle vinne da de ledet med under 10 minutter igjen.

– Selvfølgelig er jeg skuffet, sier hun til VG. Men var fornøyd med egen innsats.

– Jeg har ikke spilt så mye angrep i desember, så det var litt digg, sier hun og synes det var «gøy» å få spesialoppvartning. Men Larvik vant til slutt.

– Vi er et lag som nærmer oss. Men det er bra at vi har noen i Champions League og hever nivået, mener Boge Solås.

32-årige Riegelhuth Koren ble vraket til EM, men har siden et mislykket OL scoret hele 117 mål for Larvik. Toppscoreren i Champions League sviktet ikke da det var som viktigst i NM-finalen heller. Hun satte inn åtte mål på sine ni skudd – seks av dem på straffer.

– Jeg har storspilt i hele høst. Sånn sett har jeg gjort jobben min. Men når han (Thorir Hergeirsson) velger å ikke ta meg ut så må jeg finne noe annet å bruke tiden på. Trene bra, være sammen med familie og fortsette å jobbe. Det er en del av gamet, sier Riegelhuth til VG.

Hun har åtte gull med Norge og har slettes ikke gitt opp landslaget.

Husker du? Gustad kritisk til Riegelhuth-vrakingen

– Vi skal sikkert ta en prat på nyåret, sier hun etter nok en tittel. Larvik uten skytterne Alina Wojtas (kneproblemer) og Kristine Breistøl (slimposebetennelse) måtte slite, men vant til slutt komfortabelt.

– Vi gir oss ikke. Vi tenker «en ball av gangen». Det får vi betalt for i dag, sier «Linka» i seiersintervjuet med Eurosport etter kampen.

STØ PÅ HÅNDEN: Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren konsentrerer seg under cupfinalen mot Tertnes torsdag kveld. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Hun ble bare overgått av Kjerstin Boge Solås. Den 18-årige EM-debutanten fikk ikke mye spilletid i Sverige, men satte inn hele ni mål i Oslo Spektrum.

– Jeg synes vi tar litt dårlige valg i angrep innimellom. Kjerstin er vanskelig å stoppe. Hun har et bra skudd. Hun fikk gjøre som hun ville i angrepet til Tertnes. Men så fikk vi satt angrepene og noen enkle mål. Vi fikk mer gløden i øyene. Vi så at hvis vi ikke tar oss sammen nå, så vinner vi ikke, oppsummerer Marit Malm Frafjord – svært viktig linjespiller da Norge vant EM-gull tidligere i desember – da hun ble intervjuet av Eurosport.

Også Larvik-trener Tor Odvar Moen var full av lovord av den talentfulle 18-åringen. Det samme var Eurosport-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

Best på VG-børsen i EM: Malm Frafjord, Mørk og landslagssjefen

Frimerke

Larvik satte Amanda Kurtovic som frimerke på Boge Solås etter 34 minutter. Men det stoppet ikke Tertnes. Bergensklubben fortsatte sitt gode forsvarsspill og fikk uttelling på to kontringer ved raske Julie Lygren.

I angrep rullet de opp Larvik-forsvaret. Både Tina Abdula og Celine Sivertsen scoret glimrende mål etter opprullinger hvor LHK var utspilt mot venstre. Tertnes ledet 17–15 etter 45 minutter. Larvik hadde store problemer med å score på Marie Davidsen i Tertnes-målet.

Men til slutt vant rutinen – selv om ikke Larvik gikk opp ledelsen før det var seks og et halvt minutt igjen av finalen. Amanda Kurtovic (5 mål) og Marit Malm Frafjord (5 mål) tok tak sammen med Riegelhuth og EMs beste keeper Sandra Toft. Kampen ble snudd, men Larvik har levert bedre NM-finaler enn dette. De gjorde 13 feil og 17 skuddbom.

Boge Solås yngst i EM: – Det er surrealistisk

Hammerseng-Edin slet

Larvik tok en tidlig 4-1-ledelse, men fikk etter hvert store problemer med Kjerstin Boge Solås i 1. omgang. 18-åringen herjet med mesterklubben – seks av hennes 10 skudd gikk inn. I tillegg leverte hun topp forsvarsspill hvor særlig den dobbelt så gamle Gro Hammerseng-Edin (36) fikk trøbbel med å skape noe.

– Ikke så unaturlig at det ikke flyter, sier Hammerseng-Edin og påpeker at laget bare har hatt to treninger sammen etter at fem spillere var i EM. Hun er stolt over at klubben igjen klarte å vinne en kongepokal.

Larvik ledet 12–11 ved pause etter en sterk avslutning av Marit Malm Frafjord, men mesterlaget var tydelig stresset av Tertnes der Maren Roll Lied og Birgitte Karlsen-Hagen også var viktig bidragsytere til at utfordrerne ledet både 6–5 og 10–9 og 11–10.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder