VOND SMELL: Heidi Løke fikk vondt etter å ha fått et svensk kne i den nedre regionen av magen. Her får hun is av landslagslege Anne Froholdt mens Kari Aalvik grimsbø sitter til høyre for Løke. Foto: Bjørn S. Delebekk

Legen etter Løkes smell i eggstokken: – Hun har en ekstrem smerteterskel

Store smerter etter kne i underlivet, men spiller mot Russland

RIO DE JANEIRO (VG) Heidi Løke (33) garanterer at hun spiller OL-semifinalen selv om smertene var store etter Sverige-seieren. Norges forsvarskjempe Marit Malm Frafjord (30) kommer antagelig også på banen etter overtråkket tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg fikk et kne i den ene eggstokken faktisk, sier Løke til VG. Strekspilleren hadde det ikke godt etter at Sverige var satt på plass.

– Det var smertefullt. Det er ikke ofte jeg har kjent den smerten. Det var kun et slag, så det er ikke noe farlig, sier Løke og svarer nei på spørsmålet om hun har fått medisiner etter smellen.

Oppgitt Russland-trener: – Det er dumhet og dårskap

Landslagslege Anne Froholdt opplyser at hun har tilbudt Løke smertestillende.

– Heidi er en voksen jente som selv bestemmer om hun vil ta tabletter eller ikke. Hun har en ekstrem smerteterskel.

Slagskaden ble umiddelbart behandlet med is på innbytterbenken under kampen.

– Å få et kne opp i underlivet gjør vondt. Hun vil kjenne dette i noen dager. Men det går nok greit for henne å spille. Hun spilte også hele åpningskampen mot Brasil med neseblod etter å ha fått en albue opp i kjeften tidlig i kampen, opplyser Froholdt.

– Jeg kjente det i natt, men jeg prøvde å løpe litt onsdag morgen. Det gikk bra. For å si det slik: Det skal mer til for å stoppe meg fra å spille en semifinale i OL, sier Løke – som igjen har vært en nøkkelspiller for Norge med 23 mål og godt forsvarsspill. I tillegg har hun skaffet 18 straffer og påført motstanderne 12 utvisninger i Rio.

TIDLIG SLUTT: Marit Malm Frafjord måtte støttes av banen etter bare 45 sekunder av kvartfinalen. Lege Anne Froholdt og fysioterapeut Trond Viggo Sjøbakk hjelper henne. Foto: Bjørn S. Delebekk

Forsvarsklippen Marit Malm Frafjord er også i fremgang. MR-undersøkelsen viste at hun ikke er alvorlig skadet etter overtråkket i venstre ankel.

– De var slik vi trodde. Hun har et helt vanlig overtråkk. Det virker som vi har kontroll på dette. Det går mye bedre med henne. Vi tror hun spiller, sier Anne Froholdt.

Herrem: – Må være like gode som dette for å slå Russland

Frafjord skal trene på ergometersykkel i kveld og skal også trene litt torsdag før kampen. Forsvarsesset skadet den venstre ankel kort etter 45 sekunder mot Sverige i kvartfinalen. Leddbåndsskaden har vært behandlet med is og kompresjon. Før kampen mot Russland vil hun bli kraftig teipet opp.

– Vi får teipe litt. Jeg tror det skal gå greit, sa hun til Adresseavisen etter kampen. Men i formiddag har OL-kapteinen fra 2012 vært til MR-undersøkelse. Resultatet er fortsatt ikke kjent.

Les også: Dette Bolt-bildet angrer svenskene på

– Vi har ingen å hente. Vi har ett bytte igjen, og det er et målvaktsbytte. Vi kan ikke gjøre endringer før en eventuell finale, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson tidligere på dagen. Han sier om Malm Frafjord:

I RIO: VGs håndballreporter Jostein Overvik. Foto:

Klar for våkenatt? Norge spiller semi kl. 01.30 natt til fredag

– Hun har sammen med andre gjort en fin jobb i midtforsvaret, og har også hatt mer å gå på som resten av forsvaret. I går synes jeg de som gikk inn i posisjonen – Mari (Molid), Emilie (Hegh Arntzen), Vikki (Kristiansen) – gjorde det bra. Vi har en Ida Alstad på lur som har spilt treer og kan gå inn å gjøre en jobb der om laget trenger det. Vi har tro på at de kan løfte seg og spille godt nok til at Norge skal vinne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder