PÅ PLASS: Frank Løke på plass i Sandefjord der han torsdag skrev under for Runar. Foto: , Siri Wiersen

Løke nekter å snakke om julebordbråket

Angrer på DHK-oppholdet * Supermotivert før møtet med Drammen

OSLO/SANDEFJORD (VG) Runar-klare Frank Løke (35) angrer på at han valgte Drammen - klubben han fikk sparken i lille julaften grunnet oppførselen under lagets julebord.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Etter at jeg signerte for Drammen i fjor, tok det ikke lang tid før jeg begynte å angre. Laget var ikke som forventet, og det ble litt haussa opp, på en måte, sier Løke til VG etter å ha skrevet under for moderklubben Runar.

Det var lille julaften Løke fikk sparken i Drammen HK. 35-åringen skal ha blitt bedt om å forlate et julebord uten å følge anmodningene. Det endte med at politiet ble koblet inn og måtte fjerne spilleren fra festen. Ifølge Drammens Tidende var han både overstadig beruset og utagerende.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe av det. Når det kommer til det som står i media, så... Men det er en tøff sport vi driver med, vi leker ikke i sandkassa. Jeg ønsker at det skal være en internsak, men det foregår forhandlinger nå. Jeg håper at det kan bli et positivt utfall, sier Løke.

Les også: Løke etter sparkingen:«Hvert feilsteg er et steg mot suksess»

Sendte motivasjonsvideo

Mer ønsker ikke 35-åringen, som har signert en kontrakt ut sesongen, å si om episoden.

– Siden håndballen selv alltid har en tendens til å dreie fokus vekk fra det sportslige ønsker jeg kun å skyte inn følgende film med meg som kommentar, skrev Løke i en mail til VG julaften og la ved en video som inneholdt en rekke såkalte motivasjonssitater og bilder av en hardt trenende Frank Løke.

– Det var bare en motivasjonsvideo, egentlig. Mest for å vise at man ikke må grave seg ned, og for å vise at folk ikke skal avskrive meg i håndballen, sier Løke nå.

Torsdag var strekspilleren tilbake på parketten i Sandefjord - denne gang som fersk Runar-spiller. Løke forteller at han har trent veldig bra de siste ukene og «fått gnisten tilbake».

– Har du snakket med ledelsen i Runar om tidligere hendelser?

– Nei, ikke i det hele tatt. De kjenner meg.

Møter Drammen i februar

Jørn Magne Johannessen i Runars sportslige utvalg har følgende kommentar til episoden som førte til at Løke fikk sparken i Drammen:

– Det er en sak mellom Frank og DHK. Vi hadde en vurdering på det, men falt ned på at vi ønsket å gi ham en sjanse, sier Johannessen.

Løke håper nå å bli klar til Runars kamp 7. februar. Da kommer nettopp Drammen på besøk til Sandefjord.

– Jeg er supermotivert. Jeg får helt frysninger nå når jeg tenker på det.

Løke har i en årrekke vært blant Norges beste håndballspillere. Han startet karrieren i Runar i Sandefjord og har vært profesjonell håndballspiller i både Danmark, Tyskland og Kroatia før han vendte hjem til Norge og Drammen i mars i fjor.

Han signerte da en treårskontrakt som altså ble avsluttet allerede før jul. Løke er strekspiller og står med 167 landskamper for Norge.

167 landskamper

Frank Løke, bror til håndballjentenes strekspiller Heidi Løke, har vært i trøbbel flere ganger tidligere. Både landslagssjef Robert Hedin og medspillerne var irriterte på Frank Løke etter bråket i VM for noen år siden. Derfor var det ingen bønn da Løke senere ble tatt på fersken i å drikke etter midnatt.

Løke skulle igjen ha brutt de interne reglene.

– Spillerne er skuffet over tillitsbruddet. De er triste og lei seg både på Frank Løkes og lagets vegne, opplyste troppens hovedleder Espen Karlsen den gangen.

Julebordshendelse var ikke første gang denne sesongen Løke har skapt diskusjon. I september satte han personlig rekord under Oslo Maraton samtidig som han var skadet og ikke kunne spille kamp for Drammen.

– Media vridde om hele den greia. Vi hadde kamp den dagen, som ble avlyst, og da gikk jeg inn på Finn for å finne billett. Jeg løp i Drammen-drakt og ble intervjuet etterpå, så det var ikke hemmelig. Jeg har alltid likt å trene og å utfordre meg selv, og det var det jeg gjorde. Jeg skadet ingen, sier Løke torsdag.

Lest denne? Hva er det med familien Løke?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder