KLAR FOR KAMP: Christian Berge kommer til å sitte med Elverum-treneren på øret under Champions Leage-kampen mot Wisla Plock søndag. Foto: Bjørn S. Delebekk

Reagerer på Christian Berges klubbkontakt: – Jeg vil være skarp

Søndag skal Christian Berge (45) hjelpe Elverum fra tribunen. I oktober gjør landslagssjefen i håndball det samme med Bodø. Alt for å «være skarp» inn mot VM i januar. ØIF Arendal reagerer på den nye praksisen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi er ikke happy for at han skal jobbe med Bodø og Elverum, sier Arendal-trener Marinko Kurtovic til VG. Sørlandsklubben tapte sist vår sluttspillfinalen mot Berges tidligere klubb, Elverum.

les også

Håndballgutta sikret VM-billett etter playoff-thriller

– Vi forstår Berges behov, men da synes vi han kunne tatt en kamp for alle 12 lag i eliteserien. Norges Håndballforbund trakk opp en klar linje da Robert Hedin i sin tid ikke kunne ha en bijobb i en dansk klubb samtidig som han var landslagssjef, argumenterer Kurtovic.

ØIF Arendals syn er godt kjent blant klubbene og Kurtovic & co. har, ifølge Berge, henvendt seg for å få ham som gjestetrener.

– Det blir ikke i denne omgang. Jeg har et tett program med mange kamper og mye reisevirksomhet frem mot VM i januar, sier Berge. Han er åpen for å hjelpe andre klubber etter mesterskapet.

– Hvis andre klubber er interessert, stiller jeg gjerne opp senere. For meg handler dette om å trene på min egen rolle. Jeg får oppleve pulsen med en kamp, ser hvordan taktikken virker underveis, og skal også være med på evalueringen etterpå, forklarer han.

– Jeg vil være skarp når VM begynner, forklarer Berge. Han har også hjulpet Storhamars kvinnelag på to treninger den siste tiden.

Kommende søndag sitter landslagssjefen med Elverum-trener Michael Apelgren på øret i Terningen Arena. Elverum møter gruppefavoritt Wisla Plock i Champions League. Berge skal sitte på tribunen. Men hører alt Apelgren sier via en mikrofon som treneren har festet på seg. Lyden går ifølge Apelgren ikke motsatt vei.

– Jeg tror det er bra for Christian Berge å kjenne på matchpulsen utenom landskampene, sier Apelgren. Han kom 2014 til Elverum som erstatter for nettopp Berge. Nå mener han landslagssjefen går inn i en mentorrolle.

les også

VG gir deg tabellen og overgangene: Slik blir herrenes eliteserie

Pluss content

– Dette handler mer om trenerutvikling enn om det som skjer i hver enkelt kamp. Jeg kan velge å snakke med ham i pausen, men Christian skal ikke være med i garderoben vår. Men kan komme med nye synsvinkler på taktikk og enkeltspillere. Han har spennende ideer om håndball, sier svensken.

3. oktober drar Christan Berge til Bodø for å gjør det samme med trener Børge Lund. BHK møter Kolstad i eliteserien. Lund er Berges assistent på landslaget.

– Dette er selvsagt også viktig for samarbeidet vi har på landslaget, sier Berge.

Norge VM-åpner 11. januar mot Tunisia i Herning. Mesterskapet arrangeres både i Danmark og Tyskland.

PS: Elverum og Halden er eneste lag uten poengtap i mennenes eliteserie håndball. Onsdag tok Elverum sin tredje seier, Halden sin annen. Sigvaldi Gudjonsson herjet med Runar Sandefjord da Elverum vant 38-29 på hjemmebane. Islendingen scoret 12 ganger, hvorav ni var spillemål, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder