TØFF ETTERMIDDAG: Sander Sagosen hadde trøbbel mot Nantes. Her representert ved Nicolas Tournat og Rock Feliho (13). Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sagosens mareritt endte i bronsefinalen: – Et slag i trynet

KÖLN (VG) (Nantes-PSG 32–28) Han drømte om Champions League-finalen. Men etter et mareritt av en semifinale må Sander Sagosen spille om 3. plassen. Espen Lie Hansen er klar for den store finalen.

Artikkelen er over ett år gammel

– Det er tungt. Det er bittert, sier Sander Sagosen etter en av karrierens største skuffelser og sammenligner tapet med nederlaget for Frankrike i VM-finalen for halvannet år siden.

– Det er sånne kamper vi drømmer om å spille. Når du taper dem er det et slag i trynet, beskriver 22-åringen.

– Bronsefinale var ikke det vi drømte om da vi kom hit. Men slik er det. Vi må være profesjonelle, mener han foran søndagens møte med fjorårsvinner Vardar.

les også

Stjernene roser Sagosen opp i skyene – Lie Hansen vil ødelegge PSG-festen

Uten å ha spilt et sekund i semifinalen snek Espen Lie Hansen seg til Champions League-finalen med klubben han kom til så sent som i februar. Montpellier blir motstander i en helfransk finale.

– Jeg håper å spille finalen. Det er mer stressende å se på enn å spille, sier en glad Lie Hansen. Han lover at skal være mer enn klar om sjansen kommer søndag kveld.

Etter en trøblete 1. omgang ble Sander Sagosen redusert til ren forsvarsspiller etter pause. Det begynte også vanskelig. Etter tre tapte Sagosen-dueller satt Nantes superveteran Kiril Lazarov inn tre straffer til en sensasjonell fem-målsledelse for Nantes.

Lie Hansen så fra benken lagkompisene spille akkurat med den begeistringen, aggressiviteten og tryggheten PSG manglet. Med kvarteret igjen ledet Nantes fortsatt med tre mål.

– Paris har et knepp til, men kommer ikke ordentlig i gang. Vi er på tå. De har rusk i maskineriet, mens vi får et par ekstra redninger av Cyril (Dumoulin) bak der. Det ble avgjørende, mener Lie Hansen.

– Vi gjør mange tekniske feil og brenner mange sjanser. Vi ble litt nølende og da stjal de baller, forklarer Sagosen.

FINALEJUBEL: Espen Lie Hansen (i midten) kunne juble sammen med resten av Nantes etter sensasjonelt å ha tatt seg til Champions League-finalen. Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Sagosen-erstatter i angrep, Mikkel Hansen, holdt PSG inne i kampen utover i 2. omgang. Men da lillebror Luka Karabatic fikk sin andre utvisning for omgangen, ble det vanskelig for storebror Nikola Karabatic og resten av verdensstjernene.

Både Sagosen og Nikola Karabatic tapte nye dueller og de danske dommerne pekte igjen på straffemerket. Makedonske Lazarov satte ballene superrutinert i mål og gikk ut av semifinalen med hele åtte mål på ni skudd.

les også

Elverum gjør millionbutikk av sluttspillsuksessen

Sagosen kom tilbake med både scoring og en skaffet straffe. Men det var slutt. Nantes skapte sensasjon og trønderen kastet irritert av seg svette-armbåndene rett etter kampslutt.

– Jeg tapte noen dueller, alt i alt gikk det fint i forsvar. Men vi bommer for mye fremover hele laget, mener Sagosen.

De første 30 minuttene ble et mareritt for både Sander Sagosen og PSG. Riktig nok hamret nordmannen inn 1–0, men den franske storklubben klarte på ingen måte å følge opp.

les også

Lie Hansen legger presset på Sagosen og PSG: – Vi har ingenting å tape

Nantes styrte det aller meste med bedre keeperspill, større fart og langt bedre treffsikkerhet på skuddene. Strekspilleren Nicolas Tournat og playmakeren Nicolas Claire var et skritt foran PSG-spillerne i to omganger.

– PSG er rett og slett blitt overkjørt at en fransk ekspress fra Bretagne, oppsummerte Viasat-kommentator Frode Scheie etter den første.

Sagosen fulgte opp den første scoring med et lignende fulltreff, men bommet også på to skudd og gjorde to feil som Nantes straffet umiddelbart med kontringsmål. Sagosen røk dessuten på en overtent utvisning da han ga tyskeren Dominik Klein et unødvendig ekstra dytt.

les også

Anja Andersens forvandling: – Tror på reinkarnasjon

Pluss content

– Jeg kom bra inn i det, men gjorde noen tekniske feil. Så ble det litt hakkete etter hvert, forklarer han.

Nikola Karabatic prøvde alt han kunne, men dette var omgangen da 20.000 tilskuere skulle oppleve at den største stjernen av den alle feide et skudd tre meter over mål.

Veldig lite stemte for de største stjernene. Den 41 årige keeperen Thierry Omeyer reddet ikke et skudd før Rodrigo Corrales kom inn i mål og berget 1. omgang fra et totalt havari.

Men PSG trengte en forvandling.

Den kom aldri.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder