I SENTRUM: Camilla Herrem er i sentrum for det meste etter storspillet i EM-åpningen. Her er hun sammen med tidligere lagvenninne på landslaget, Isabel Blanco, og sin tidligere trener i Byåsen, Geir Oustorp. Begge er nå EM-eksperter for TV 3 i Helsingborg. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Camilla Herrem tjener fett i Makedonia: Sparer til huskjøp

HELSINGBORG (VG) Aldri har Camilla Herrem (30) vært bedre som spiller og aldri har hun tjent mer penger på håndballen. Målet er å kjøpe hus hjemme på Sola.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Antagelig gir toårskontrakten med Vardar i Makedonia henne en grunnlønn på mer enn en million kroner netto utbetalt i året. Herrem bekrefter at hun disponerer fri bil og fri leilighet i Skopje. I tillegg kommer store bonuser om klubben lykkes i Champions League. Vardar var det eneste laget som gikk gjennom gruppespillet uten tap i høst.

Lagvenninnene hyller: – Verdens beste venstrekant

Herrem bare ler når VG spør om millionlønnen. Heller ikke agent Øystein Dalen ønsker å kommentere det økonomiske i den gylne Vardar-kontrakten. Venstrekanter blir ikke betalt, men det er åpenbart at Herrem – etter ni gode mesterskap for Norge – har avansert til kvinnehåndballens lønnsadel.

Sannsynligvis er Camilla Herrem verdens beste betalte i sin posisjon.

– Jeg kan bekrefte at det er den beste lønnen jeg har hatt. Jeg får spart opp litt. Vi har lyst til å kjøpe hus på Sola og da trenger vi penger, sier spilleren som åpnet EM med fem imponerende scoringer på bare fem skudd.

Herrem kjente på ensomheten: – En tom følelse i kroppen

Vardar eies av den russiske milliardæren Sergej Samsonenko som har slått seg opp med bookmaker- og entreprenørvirksomhet i flere østlige land. De økonomiske musklene buler for klubben som ifølge Herrem-agent Dalen sannsynligvis har de råeste fasilitetene innen kvinnehåndballen.

– Jeg har også lagt opp litt penger tidligere. Men jeg er jo glad i å shoppe. Nå er jeg blitt mer bevisst på sparingen. Vi vil finne et hus, gjentar hjemmekjære Herrem. Hun vil ha en fremtid med sin håndballgemal Steffen Stegavik i Stavanger-området.

Den tidligere Elverum-stjernen bor for tiden i Herrems barndomshjem sammen med parets hund «Lykke». Stegavik har nettopp debutert for 1. divisjonsklubben Nærbø.

Mørk vil ikke hvile: – Vi må passe på henne

– Han kommer å pendle mellom Skopje og Sola. Sånn at vi får vært med hver andre, vi også, sier Herrem – som siste sesong syntes det var tøft å spille i Danmark uten ektemannen ved sin side.

Camilla Herrem var ikke fornøyd med oppholdet i rumenske Baia Mare i 2014/2015-sesongen. Men synes Vardar er noe annet. Hun har blitt god venninne med serbiske Andrea Lekic og franske Alexandra Lacrabere.

VG I EM: Fotograf Bjørn S. Delebekk og reporter Jostein Overvik.

– Veldig gøy. Jentene har vært skikkelig herlige. Man utvikler seg selv i et slikt miljø, sier hun etter å ha opplevd trenerskifte da hun kom til klubben. Nå trenes Vardar av spanjolen David Davids. Han vant VM-gull i 2005, var selv venstrekant, og har helt sikkert ett og annet å lære den norske kantspilleren.

Les også: VM-herjing ga gullkontrakt for Herrem

Onsdag møter hun sin egen lagvenninne Andrea Penezic. Kroaten scoret åtte mål i tapet for Russland.

– Mot Penezic så må vi bruke mye kraft.Vi må spille like bra mot henne som vi gjorde mot Cristina Neagu i Romania-kampen, mener Camilla Herrem.

Hennes gamle lagvenninne fra Byåsen, EM-debutanten Silje Waade, gjorde en sterk kamp mot Neagu mandag. Nå venter en ny stor utfordring.

– Jeg tenker ikke på at hun er mesterskapsdebutant mot verdens beste spiller i første kamp. Silje overrasker meg ikke. Hun har utviklet seg mye og er kjempesterk. Hun trener skikkelig bra styrke og viser at hun har kommet langt. Hun kan uten tvil også gå inn å matche en spiller som Andrea Penezic.

Kroatia-Norge, onsdag kl. 20.45, TV 3

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder