Norge herjet med Belgia

Et langt mer fysisk robust Norge ga Belgia en brutal håndballeksjon og vant 35-26 i onsdagens EM-kvalifiseringskamp.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Menn som Sander Sagosen (Aalborg), Harald Reinkind (Rhein-Neckar Löwen) og Espen Lie Hansen (Midtjylland) ble flere nummer for store for belgierne.

Se også: Elverums Champions League-eventyr fortsetter

Til pause ledet Norge med komfortable 20-14 etter at det aller meste gikk inn på en ikke altfor god belgisk keeper. Norge viste seg som et langt mer fysisk lag og hadde i tillegg god uttelling.

Belgia valgte å punktmarkere 21 år gamle Sagosen på tampen av 1. omgang, men heller ikke det kunne hindre norsk målfest.

Sagosen ble for øvrig fortjent kåret til Norges og banens beste spiller av en lokal jury.

– Jeg synes at samspillet satt med en gang. Det er viktig. Det vi har jobbet med over tid fungerte godt. VM kommer fort, og vi må ta imot alle den treningen vi får, sa Sagosen til Max.

Trøbbel

De nye håndballreglene tillater spill 7 mot 6 når som helst i spillets faser, og Belgia tok ofte ut sin keeper for å spille nettopp 7 mot 6. Landslagstrener Christian Berge var ikke fornøyd med alt Norge foretok seg med én mann mindre på banen fordi de slapp motstanderen litt for lett til, men samtidig ga det Norge muligheter framover.

Det var ikke få mål Norge scoret i et tomt belgisk bur.

– Det er godkjent når vi vinner med 10-12 mål, sa strekkjempen Bjarte Myrhol.

– Litt kjedelig å spille 6 mot 7 nesten hele tiden, men slik er det blitt med de nye reglene. Det blir veldig mange scoringer i tomt bur, sa Berge.

Rant inn

Målene fortsette å renne inn for Norge i 2. omgang, og det stoppet ikke før det sto 35-26 i Norges favør. Det er kalassifre i internasjonal håndball.

På det meste ledet Norge 32-19. Norge var ikke på topp de siste 15 minuttene. Da glapp konsentrasjonen.

– Så fort vi slipper oss ned blir det sånn, kommenterte Sander Sagosen.

Poeng er poeng, mente landslagstrener Christian Berge.

– Vi hadde full kontroll gjennom hele kampen og var bra i 40 minutter. Mot slutten begynte jeg å gjøre bytter, og da mistet vi litt for mye struktur, sa Berge til Max.

Søndag fortsetter EM-kvalifiseringen med norsk bortekamp mot Litauen. Sterke Frankrike er det siste laget i Norges gruppe 7. Først i mai neste år venter en dobbeltkamp mot Frankrike. EM-kvalifiseringen avsluttes i juni.

Kvinnelandslaget: Fornyelse fra OL til EM i desember

Men før den er det VM i Frankrike. Det spilles om drøye to måneder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder