STOR SEIER: Gro Hammerseng-Edin feiret seieren over Györ med en gruppeklem med kona, Anja Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord. Til høyre jubler Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Sanna Solberg over Larviks 10. strake seier i Champions League- Foto:Svein André Svendsen,

Gro Hammerseng-Edin kan forlenge karrieren

LARVIK (VG) Hun fyller 35 år i april, men er tilbake på sitt aller beste nivå. Nå åpner Gro Hammerseng-Edin for å utvide karrieren.

 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg synes fortsatt dette er veldig morsomt. Kontrakten varer en sesong til, men jeg vi si at jeg er åpen for mer, sier hun til VG. Lørdag ble Heidi Løke og Györ satt på plass i gruppefinalen i Champions League.

Hun kjente sin gamle akillesskade godt etter borteseieren over Györ for en måned siden, spilte bare 10 minutter av farsekampen mot Viborg, og har så stått over tre seriekamper.

– Jeg kjenner fortsatt at jeg blir sur av ikke å spille. Det er et godt tegn. Men etter seks minutter av 2. omgang i dag ba jeg om å få ta det med ro. Jeg har lyst til å spille både kvartfinale og Final Four, sier hun og mener den konkurstruede klubben har en unik sjanse til å vinne turneringen i mai.

Gro Hammerseng-Edin ble mor for tre år siden og har variert en del i prestasjonene de siste årene. Men denne sesongen har hun vært svært god for Larvik.

– Jeg har fått trent godt under den fysiske treneren, Tom Kristiansen. Det har betydd mye, sier hun.

Larvik vant 21–19 og slapp dermed inn under 20 mål mot Champions League-vinneren de to siste årene. Det ga den 10. strake seier i Europa og den 33. på rad i alle sesongens turneringer. Keeper Sandra Toft ble kåret til banens beste, men er rask til å vende takken mot Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord i midtforsvaret. Tre landslagskapteiner for Norge viste defensivt spill av verdensklasse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STOPPET LØKE: Heidi Løke fikk svært tøff motstand mot Gro Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang lørdag kveld. Til høyre Marit Malm Frafjord, som også gjorde en topp forsvarskamp. Foto:Svein André Svendsen,

Heidi Løke slapp bare til med tre scoringer:

– Gro har vært fantastisk mot oss. Særlig i forsvar, sier hun. Kari Aalvik Grimsbø leverte 13 redninger for Györ, men det var ikke nok mot Larvik, som nå fremstår som favoritt i turneringen. Keeper Sandra Toft gjorde igjen en stor kamp mot det ungarske mesterlaget.

– Gro er en stjernespiller. Hun jobber beintøft og var jo over alt i forsvaret, sier den danske keeperen som bare slapp inn tre av syv straffer. Men Toft har faktisk bedre. Mot Baia Mare i høst gikk bare fire av 11 straffer inn.

– Vi får håpe vi får fortsette å spille Champions League helt ut. Jeg er så stolt over laget. Det er utfordrende og vanskelig. Men det er stor stas å vinne en sånn kamp foran så mye folk i tunge tider, beskriver Gro Hammerseng-Edin selv.

Les også: Fylkeskommunen vil redde Larvik

Larvik ligger akkurat nå an til å møte tyske Leipzig i kvartfinalen av Champions League. Kampene spilles 4. og 11. april, med den avgjørende kampen i Arena Larvik, som i går kveld hadde 3973 tilskuere på plass.

Mer om

 1. Gro Hammerseng-Edin
 2. Larvik HK

Flere artikler

 1. Vant sin 10. strake seier i Champions League: Larvik satte Heidi Løke på plass

 2. Kurtovic scoret 10: Larvik rotet vekk poeng mot Györ

 3. Kurtovic og Malm Frafjord kan dra sammen til Romania

 4. Kurtovic og Malm Frafjord kan dra sammen til Romania

 5. Europa-eventyret til Larvik er økonomisk bingo

Fra andre aviser

 1. Larvik sjokkert over brutaliteten til Buducnost

  Bergens Tidende
 2. Larvik sikret gruppeseier i mesterligaen

  Bergens Tidende
 3. Larvik sikret gruppeseier i mesterligaen

  Fædrelandsvennen
 4. Håndballsesongen blir ikke spennende selv om Nora Mørk forlater Larvik

  Aftenposten
 5. Håndballsesongen blir ikke spennende selv om Nora Mørk forlater Larvik

  Bergens Tidende
 6. Hammerseng-Edin åpner for flere sesonger til

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder