UT MED SKADE:  Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik og Thea Mørk sammen med under kampen mellom Tsjekkia - Norge - Mørks andre og siste mesterskapskamp for Norge. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Thea Mørk legger opp: - Det er veldig trist

Den 27 år gamle landslagsspilleren dro hjem fra EM med skade, den siste av mange. Nå bekrefter Thea Mørk at hun avslutter håndballkarrieren.

 • Jens Friberg
 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over ett år gammel

les også

Thea Mørk er ferdig i EM: – Veldig kjedelig

– Det har vært veldig tøft, og veldig hardt, egentlig. Jeg har lurt på hvor lenge jeg kan klare å tyne kroppen. Jeg har forsøkt å nyte alt, men jeg skulle det ønske det var mer. Det er vondt, men ikke noe jeg får gjort noe med, sier Mørk til VG.

Det var TV 2 som først meldte at den 27 år gamle venstrekantens karriere er over.

– Det er veldig trist, men jeg orker ikke mer, sier Thea Mørk til VG.

Den 27 år gamle tvillingsøsteren til Nora Mørk fikk sin mesterskapsdebut i det nylig avsluttede EM i Frankrike - et EM hun måtte reise hjem fra grunnet skade. København-spilleren har slitt med lengre skadeplager, og har blant annet røket korsbåndet tre ganger.

– Kroppen min fungerer ikke til toppidrett. Det hjelper liksom ikke uansett hva jeg gjør, sier en gråtkvalt Mørk til VG.

Hyllet av Nora

Søsteren Nora la ut denne hyllesten på Instagram, kort tid etter at Theas avgjørelse ble gjort offentlig:

– Nora har betydd alt. Hun har vært den aller beste å snakke med. Hun ble veldig lei seg, men hun forstår det jo også, sier Thea Mørk.

 • Slik så det ut da hun forlot EM i tårer:

– Det var en utrolig følelse å bli tatt ut til EM. Og det er utrolig trist å ikke kjempe om plassen til OL i 2020, men det er på tide å tenke litt fornuftig, sier Mørk.

Nå skal Mørk tilbake på skolebenken og ta opp igjen en master i fornybar energi på Ås, som skal være ferdig i 2020 - like før håndballjentene drar til den japanske hovedstaden.

Thea Mørk var på Larviks Champions League-vinnende lag i 2011 og fikk 18 kamper for det norske landslaget. Men et mesterskap med Norge sammen med søsteren Nora, som selv sliter med korsbåndsskader på rekke og rad, fikk hun ikke oppleve.

– Jeg er veldig spent på hvordan livet uten håndball blir, men jeg har jo hørt at det kan være bra, sier Thea Mørkt tappert.

Skadet halve karrieren

TV 2 skriver at Mørk til sammen har vært skade nesten halve karrieren, og tidligere landslagskaptein Susann Goksør Bjerkrheim mener Mørk har gjort et fornuftig valg.

– Det er en del av meg som sier at dette sikkert er kjempefornuftig. Når hun har tatt det valget som 27-åring ... jeg tror ikke hun har gjort det med lett hjerte, sier Goksør til VG, og mener det er «veldig trist» at karrieren ikke ble lengre.

Men Mørk rakk likevel å reise seg fra mange skadeproblemer.

– Jeg har vært imponert over både henne og søsteren, at de har reist seg gang etter gang. Jeg må innrømme at jeg har lurt på hvordan det skulle gå med dem, sier Goksør.

Merket lyset sluknet

Landslagstrener Thorir Hergeirsson forklarer overfor VG at han fikk vite om avgjørelsen til Mørk torsdag, og at det ikke kommer som noen «kjempeoverraskelse» på ham.

– Men det er jo veldig trist, først og fremst for Thea, som hadde mål og drømmer om å oppnå noe mer på håndballbanen før hun skulle legge opp. Samtidig har jeg forståelse og respekt for avgjørelsen, etter mange år med utfordringer og skadeavbrudd. Vi merket det litt på henne, at lyset sluknet litt da hun ble skadet i EM, forklarer han.

Han mener at landslaget kommer til å klare seg uten Mørk, ettersom hun i utgangspunktet var en utfordrer til venstrekant-posisjonen - men at de er en strålende kantspiller mindre.

Mer om

 1. Kvinnelandslaget håndball
 2. Thea Mørk
 3. Nora Mørk

Flere artikler

 1. Thea Mørk er ferdig i EM: – Veldig kjedelig

 2. Reagerer på overbelastning i håndballen: – Det er rovdrift

 3. Thea Mørk ut i tårer under storseier: – Det var trist

 4. Thea Mørk: – Skulle ønske av hele mitt hjerte at Nora var her

 5. Klubben: Nora Mørk ute i flere måneder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder