Nora Mørk comeback etter 527 dager: – Føles som en evighet

BÆRUM (VG) (Norge – Sverige 36-20) Hun løp rett inn i begivenhetenes sentrum. Nora Mørk (28) gjorde et godt comeback for Norge 527 dager etter hennes forrige landskamp. Med kjæresten på tribunen.

– Det føles som en evighet, skrev hun på Instagram før kampen.

– Jeg har ventet på denne dagen lenge. Det handler om å spille seg sakte, men sikkert inn på laget igjen. Det er jeg fornøyd med i dag. Så får vi se om det blir noe mer mot Hviterussland, sier hun til VG.

Tirsdag kveld rundspilte håndballjentene Sverige i Nadderud Arena. Fredag møter de Hviterussland i den første av to VM-kvalifiseringskamper.

les også

Mørk bekrefter ny kjæreste: – Har det veldig, veldig bra

Mørk entret banen etter 11 minutter og 40 sekunder i Nadderud Arena. Hun grep umiddelbart taktstokken i privatkampen mot Sverige. Marta Tomac ble servert en målgivende med en gang.

– Litt sånn surrealistisk, beskriver Mørk sitt landslagscomeback overfor TV 2, som fikk et kyss fra kjæresten Martin Laumann Ylven etter kampslutt:

SMASK! Nora Mørk og hockeykjæresten Martin Laumann Ylven etter kampen i Nadderud Arena. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er kjempehyggelig, sier Mørk om å ha Ylven – kjent ishockeyspiller fra Vålerenga – på tribunen i tilbakekomsten for landslaget.

– Betyr det noe sportslig også?

– Det gidder jeg ikke å begynne på en gang. Det er privatlivet mitt, svarer Mørk.

Oslo-jenta ble brukt som ren angrepsspiller i resten av omgangen og spilte godt i sine 10 minutter. Hun leverte fem målgivende – tre av dem på gode innspill strek – og scoret også et mål etter en enkel høyre-venstre finte og et skudd via den svenske keeperen Filippa Idhen.

les også

Thorir Hergeirsson åpner for fire nye år: – Jeg er veldig motivert

– Jeg ville starte litt stille og rolig og gjøre de tingene jeg vet jeg er god på, sier hun.

Etter pause fikk Nora Mørk først sjansen de siste seks minuttene både i angrep og forsvar. Hun leverte en fin forestilling og tok et nytt steg mot sitt gamle nivå. Men Oslo-jenta er ikke fornøyd med spilletiden i Györ siden hun var tilbake på banen i mars.

– Nei, egentlig ikke. Jeg har sittet mye på benken, sier hun.

les også

Silje Solberg vant søsterduellen og sikret EHF-seieren

– Jeg kan spille mye. Jeg har vært opp mot 40–45 minutter. Så det lover veldig bra for neste sesong. Det er ikke så farlig om jeg får mye spilletid på landslaget nå. Det handler om å være klar til VM i Japan i desember, sier hun og roser oppfølgingen hun har fått fra Thorir Hergeirsson og landslagsledelsen.

– Hun kommer inn med disiplin og ro i spillet sitt. Det er viktig når hun kommer tilbake og er ivrig. Det gjør hun med bravur i dag, sier landslagssjefen.

les også

Gjekstad til Mørk på banen: – Ro deg litt ned, det er finale i morgen

Keeper Silje Solberg var glimrende på hjemmebane i Bærum og ble veldig fint fulgt opp av Andrea Austmo Pedersen de 10 siste minuttene. De nye Vipers-keeperen reddet åtte baller fra knuste svensker.

Også 6-målsscorerne Vilde Ingstad og Emilie Hegh Arntzen imponerte sammen med Marta Tomac (5 scoringer).

Mørk ble kneskadet i januar 2018. Hun har ikke spilt på landslaget siden den tapte VM-finalen for Frankrike 17. desember 2017 – det er ett år, fem måneder og 11 dager siden.

les også

Løkes landslagsplass kan stå på spill: – Bli på Hamar, Heidi

Men hun har opplevd det verre før. Skademarerittet mellom 2011 og 2013 holdt henne borte fra landslaget i nesten tre år.

Nå er hun tilbake for fullt etter nye problemer med et kne.

– Jeg skulle likt å se andre som er operert åtte ganger og igjen står i en Champions League-finale. Jeg er veldig stolt. Det har vært jævlig tøft, sa Nora Mørk til VG etter sin ene scoring og sitt ene målgivende innspill i semifinalen av Champions League tidligere i mai.

les også

Korsbåndskadet Lunde rørte lagvenninnene: – Elsker hvordan dere vinner

Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke fikk seg begge smeller på treningen mandag og spiller ikke. Begge kan klare igjen til møtet med Hviterussland fredag. Bredal Oftedal har fått en albue og et kutt i hodet og virker mer usikker enn Løke.

– Hun har ingen hjernerystelse, men har fått en kakk i hodet og en litt stiv nakke. Jeg vil ha garantier fra doktoren før vi konkluderer, sier Hergeirsson om landslagskapteinen.

Veronica Kristiansen har en lengre pause fra håndballen for få bukt med sine skadeproblemer – og spiller ikke disse kampene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder