TEMPERAMENT: Veselin Vujovic er beryktet. Her er Zagreb-treneren i en Champions League-kamp mot Pick Szeged tidligere denne sesongen. Foto: ANTONIO BAT / EPA

Trener skjelte ut spiller: – Bare dø, så slipper jeg å se deg

Tirsdag skjelte han ut en av sine spillere på det groveste. Søndag møter håndballegenden Veselin Vujovic Elverum i Champions League. Trener Michael Apelgren er ikke overrasket.

Han har vunnet både VM- og OL-gull som spiller og ble i 1988 kåret til verdens beste spiller. Etterpå har Vujovic fra Montenegro hatt en omfattende karriere som trener. Nå har han ansvaret for både Slovenias landslag og klubblaget Zagreb som tidligere i måneden så vidt berget uavgjort mot Elverum.

Den tidligere slovenske landslagsspilleren, Miha Zvizej, har på Twitter lagt ut og oversatt hva Veselin Vujovic sa til en av sine spillere i en kamp mot Meshkov Brest i den østeuropeiske SEHA-ligaen tirsdag, ifølge Aftonbladet:

– Dø! Fuck ditt liv for helvete. Kan du ikke bare dø, så slipper jeg å se deg igjen. Bare dø, skriker Vujovic til en av sine spillere.

32-årige Zvizej spiller nå i Esbjerg. Sloveneren er etter 102 landskamper ikke en del av Vujovics Slovenia.

– Hvem snakker slik til et annet menneske? Kaller du ham en legende? Slutt for f ..., skriver Zvizej.

– Jeg er veldig lite overrasket. Vi skal ha respekt for kulturforskjeller. Men jeg forstår at folk reagerer. Det er ikke slik vi snakker med spillerne våre, sier Michael Apelgren.

Han var forberedt på bråk da Vujovic gjestet Terningen Arena 3. november.

– Men det var som normalt. Vi var ikke enige om alt. Men det irriterte meg at jeg fikk gult kort av nesten med gang, mens Vujovic bare fikk fortsette å snakke til dommerne, sier Apelgren.

Veselin Vujovic har vært involvert mye bråk. Verst var det i 2002 da han som trener for spanske Ciudad Real sparket Flensburg-spilleren Lars Christiansen tre ganger i ryggen og ble utestengt fra internasjonal håndball i halvannet år.

– Han har sin historie, men er jo en legende på Balkan, sier Apelgren.

les også

Christian Berges grep: Hjelper svensk klubb før EM

Elverum står fortsatt bare notert med det ene poenget mot Zagreb etter åtte kamper Champions League. Sist helg ble det ettmålstap mot sterke Pick Szeged. Ungarerne slo tidligere i gruppespillet Barcelona.

Elverum manglet både sentrale Magnus Fredriksen og Simen Holand Pettersen. Begge er med til Kroatia og kan komme til å spille. Men Michael Apelgren spår at bunnkampen mot Zagreb blir svært tøff å vinne.

– For å vinne med ett mål i Øst-Europa må du være 5–10 mål bedre enn motstanderen. Så tøft er det, mener svensken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder