Truls Dæhli kommenterer: Fortjener en ny sjanse

O-4 etter fire minutter er ingen krise i håndball, men for Larvik var det et varsel om noe som skulle bli verre.

Truls Dæhli kommenterer
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Målt etter kamper og titler er det knapt mulig å stappe mer vinnende erfaring i et håndballag enn det som finnes i Larvik. De fleste har vært sentrale skikkelser i en lang gullepoke for norsk kvinnehåndball, og tette internasjonale finaler har vært det vanlige. Mot Budocnost så det ikke slik ut.

– Rundspilt, sa ekspertkommentator Gunnar Pettersen.

Han overdrev ikke.

Vi kan snakke om dommere som ikke var veldig imponerende, om tidvis brutalt forsvarsspill, om neglisjering av essensielle regler, men det er ikke nok til å forklare nederlaget. Faktum er at Larvik bommet på inngangen til kampen, og ble skutt så grundig i filler at det aldri ble tid til å snu det.

Det ble snakket mye om Cristina Neagu før kampen. Ikke uten grunn, mange regner henne som verdens beste, men det altoverskyggende problemet da Larvik ble spilt av banen hadde et annet navn. Katarina Bulatovic. Ballen blåste i mål når hun skjøt, og det var ikke bare fordi hun fikk gå opp uten motstand. Hun skjøt fantastisk, intet mindre, både presist og hardt, og der glapp alt.

KOMMENTERER: Truls Dæhli Foto:Frode Hansen,VG

LES OGSÅ:– Det var mye nerver

Så kan vi naturligvis spørre om det kunne ha sett annerledes ut hvis Larvik hadde komme tettere på skytterne før det var gått en halvtime, men det har liten hensikt. Jeg er heller ikke sikker på om det hadde gjort noen forskjell. Følelsen av at Budocnost var klart bedre gikk aldri bort, heller ikke i Larviks beste periode, og slik kunne mesterlaget fra Montenegro leke seg inn til en komfortabel seier da alt måtte risikeres.

I et litt større perspektiv er ikke en tapt finale et stort nederlag for Larvik. Når en klubb vakler på randen av konkurs er det nærmest en regel at det påvirker prestasjonene, og da er det spesielt å ta seg hele veien fram til den største klubbkampen av alle. Det er mager trøst akkurat nå, men finaleplassen sier mye om spillernes karakter og integritet, og kanskje ser de samme når skuffelsen har lagt seg.

VG PLUSS:Larviks tunge vei tilbake

Resten handler om hva som kan læres av nederlaget, og hva slags ambisjoner Larvik kan tillate seg for framtiden. Det er et viktig spørsmål. Larvik har vært en berikelse for norsk idrett gjennom mange år, og har vært viktig for synligheten av den kvinnelige toppidretten. Det er først og fremst spillernes fortjeneste.

Og da fortjener de en sjanse til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder