KLUBBSKIFTE: Kristian Bjørnsen (til venstre) flytter til Kristianstad i sommer. Her er han sammen med lagkamerat i FyllingenBergen og på landslaget, Harald Reinkind, under EM i Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
KLUBBSKIFTE: Kristian Bjørnsen (til venstre) flytter til Kristianstad i sommer. Her er han sammen med lagkamerat i FyllingenBergen og på landslaget, Harald Reinkind, under EM i Danmark. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Landslagsving blir proff i svensk håndball

Kristian Bjørnsen til VG: - Jeg vil være førstevalg

HÅNDBALL

Norges høyrekant Kristian Bjørnsen (25) forlater FyllingenBergen til fordel for svenske IFK Kristianstad.

  • Øyvind Askeland
Publisert: Oppdatert: 23.03.14 20:11

Bjørnsen mesterskapsdebuterte på det norske landslaget under EM i Danmark i januar. Der skuffet Norge stort ved å ryke ut i gruppespillet. For Bjørnsens del stoppet en akillesskade ham allerede i andre gruppespill-kamp.

Nå har imidlertid lykken snudd. Etter å ha besøkt Kristianstad for halvannen måned siden, bekreftet Bjørnsen søndag overfor Bergens Tidende at han blir håndballproff i Sverige.

- Akkurat nå er dette en proffdrøm. Når jeg først reiser ut vil jeg være førstevalget i klubben jeg kommer til. Det ser det ut til at jeg blir her, sier 25-åringen til VG.

Bjørnsen har ved siden av å spille håndball i FyllingenBergen gått på lærerstudiet i Bergen. Når han til sommeren er ferdigutdannet, flytter han til byen sør i Sverige.

IFK Kristianstad ligger på tredjeplass i den svenske eliteserien, to poeng bak ledende Eskilstuna. I fjor kom laget på nettopp tredjeplass i serien.

Ønsker seg til storklubb

Til tross for overgangen legger ikke Bjørnsen skjul på at han har et mål om å komme til en enda større klubb i fremtiden.

Derfor har han også fått en klausul i toårskontrakten som gjør at han kan forlate IFK Kristianstad etter ett år.

- Jeg har ikke hatt noen konkrete tilbud, men det har vært snakk om noen klubber fra Tyskland. Selvfølgelig håper jeg å få spille for en av de beste klubbene i Europa en gang, men dette er et bra førstesteg, sier Bjørnsen.

- Sulten spiller

I Kristianstad er forventningene store til mannen med 20 A-landskamper for Norge.

- Det her føles godt. Vi får en sulten spiller som virkelig vil utvikle seg, og som vi ser et stort potensial i, sier IFK Kristianstads sportssjef Mats Samuelsson til lokalavisen Kristianstadsbladet.

Bjørnsen får med seg gode skussmål fra trener Anders Fältnes, som også gir seg i FyllingenBergen ved sesongslutt.

- Det er for det første vel fortjent. Kristian har hatt en enorm utvikling siden han kom til oss sommeren 2009. Nå er han moden for større oppgaver. Derfor er det naturlig å søke seg ut av landet og til en klubb han mener kan gi ham et enda større løft, sier han til Bergens Tidende.

Her kan du lese mer om