Sulland dominerte da Vipers tok historisk seier: – Smått fantastisk

(Vipers – Buducnost 29–19) Buducnost har vært i Champions League-semifinalen de fire siste årene. Lørdag kom de til kort mot Vipers.

– Det var snakk om disiplin. Dette begynner å nærme seg et nivå. Jeg er utrolig stolt av spillerne. Vi har jobbet for dette, sier Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener, til Fædrelandsvennen.

Med det tok Vipers sin første seier i Championse League noen gang - i sin første hjemmekamp. I åpningskampen sist helg ble det 30-22-tap for franske Metz og onsdag tapte dem for Tertnes i serien.

– At vi gjør et så godt lag så dårlig, er helt utrolig, sier Gabrielsen.

Treneren hyller målvakt Katrine Lunde etter kampen mot Champions League-mesteren i 2012 og 2015.

– Verdens beste, melder Gabrielsen.

Buducnost har vært i semifinalen de fire siste årene, men hadde ingenting å stille opp med i Aquarama. Siden har Cristina Neagu og Katarina Bulatovic, to av håndballelitens aller beste, forlatt klubben fra Montonegro.

Så du? Lunde-Borgersen så rødt - Vipers med sjokktap etter høydramatisk slutt

Lunde en bauta i mål

Fire minutter gikk uten scoringer, men da Emilie Hegh Arntzen satte inn 1-0 var tonen satt. Hjemmelagets spillere styrte kampen fra start, var sterke defensive og det offensive fungerte mye bedre enn mot Metz.

Gang på gang fant Arntzen landslagskollega Kari Brattset på streken, Katrine Lunde stengte buret, mens Linn Jørum Sulland viste hvorfor hun har vært en av verdens sterkeste skyttere på sitt beste.

Vipers-treneren roser Hegh Arntzen: – Et av Europas største talenter

– Smått fantastisk. Den beste prestasjonen så langt, kommenterte ekspertkommentator Gunnar Pettersen på Viasat 4 da venstrehendte Sulland fra feil side skrudde ballen inn i motsatt hjørne.

– Vi gjør dem dårlig. Dette er det beste Vipers har gjort, sier Sulland selv.

GIKK FORAN: Linn Jørum Sulland ledet Vipers til en sterk seier i Champions League. Foto: Lise Skogstad VG

Før Rio-OL sommeren ble hun skadet. Siden har hun ikke vært i landslagstroppen. På Fædrelandsvennens spørsmål om hva hun tenker om mesterskapet i desember sier Sulland dette:

– Sånn kneet fungerer nå hadde det vært dritgøy. Selvfølgelig har jeg kjempelyst til å spille mesterskap for Norge, men det er hard kamp. Jeg jobber hardt bare hver dag.

Les også: Brutal debut i Champions League for Vipers

Målforskjell kan avgjøre

Kampen ble avgjort fra start av i andre omgang. Vipers scoret fire mål på rappen, mens Buducnost ikke fikk mål før åtte minutt var gått.

Derfra gikk det en vei. Sulland, Arntzen og Lunde fortsatte storspillet og Vipers utklasset til slutt Buducnost med god hjelp fra publikum.

Trener Kenneth Gabrielsen formante i timeout at målforskjell kan bli viktig i kampen om avansement og Vipers ga seg ikke før det sto 29-19.

Vipers har nå like mange poeng som Buducnost, som vant den første kampen mot tyske Bietigheim.

Larvik uten seier

Kristine Breistøl hadde fininnstilt slegga for Larvik mot FTC Hungaria, men ungarerne ble for sterke og vant 37-33 i mesterligaen i håndball lørdag.

Breistøl ble Larviks toppscorer i lørdagens oppgjør med ni mål. Den høyreiste skytteren klarte imidlertid ikke score nok til at Larvik kunne innkassere årets første seier i mesterligaens gruppespill.

Legenden la opp i våres:

Larvik fulgte hakk i hæl på Hungaria hele første omgang, men bommet på et par sjanser på rappen inn mot pause og måtte se hjemmelaget lede 18-15 før andre omgang.

Vestfoldingene knappet innpå ledelsen i starten av omgangen, men etter å ha fått noen tominuttere senere i omgangen, stakk hjemmelaget ifra og ledet 33-27 med ti minutter igjen.

(VG/NTB)

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder