SEIER TIL SLUTT: Marit Malm Frafjord kjemper seg fri på streken i kamp med sterke ungarere. Norge måtte slite for å sikre seg nok en seier i Kina. Foto: Scanpix
SEIER TIL SLUTT: Marit Malm Frafjord kjemper seg fri på streken i kamp med sterke ungarere. Norge måtte slite for å sikre seg nok en seier i Kina. Foto: Scanpix

Puh, Norge!

Håndballjentene fikk kamp av Ungarn i VM

HÅNDBALL

SUZHOU (VG Nett) (Ungarn - Norge 19-25) Håndballjentene var i trøbbel - men reddet seg inn og slo Ungarn.

Publisert: Oppdatert: 09.12.09 15:58

Dermed karret Norge seg gjennom den første virkelige testen i håndball-VM.

Les også:Rasende Lunde Haraldsen etter ungarsk spark

Men selv om sluttsifrene tydet på en grei gjennomkjøring, så fikk Norge skikkelig kamp - iallfall til andreomgangen var halvspilt.

- Det er bra vi bare slipper inn 19 mål, men vi får en enda tøffere motstand i morgen (Romania). Da må vi opp et lite hakk til. Vi merket at vi har forholdsvis nytt lag. Vi må bruke VM til å trene, sier trener Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten.

Les også:Lunde Borgersen ut med strekk

Storspill av Lunde Haraldsen

Norge fikk en god start på kampen, bare for å oppleve av Ungarn kjempet seg tilbake og sørget for en uhyre jevn førsteomgang i Suzhou. Det kan de norske jentene takke seg selv for, ettersom de tekniske feilene var mange, og skuddmissene enda flere, før pause.

Baksnakk på VGTV:Hvem synes Kari Mette Johansen er minst intelligent?

Men én spiller leverte mer enn Thorir Hergeirsson kan forlange: Katrine Lunde Haraldsen var strålende i det norske målet. I førsteomgang reddet hun 11 av 22 ungarske skudd.

VG Nett-leser:Jeg var aldri i tvil. Vi gjør selvfølgelig de nødvendige grepene når det trengs som mest. Fantastisk forsvarsspill siste 10. Vi er bedre trent og løper som forventet fra de på slutten.Diskutér den norske seiern her!

En redningsprosent på femti er mildt sagt strålende - og nok til at Norge kunne gå til pause med 11-11 på måltavla.

I trøbbel

Om det gikk trått for håndballjentene før pause, så ble det ikke stort bedre rett etter hvilen.

Følg VG Nett-sporten på Facebook!Klikk her!

Ungarn gikk tidlig opp i en tomålsledelse. Og når Lunde Haraldsen ikke maktet å holde redningsprosenten like høy lenger, så virket Norge å være i trøbbel.

Les også:Anja (26) er håndballjentenes egen «idrettspsykolog»

I alle fall helt til det gjensto et kvarter av kampen. Da begynte Anja Edin, som åpnet famlende, å finne Heidi Løke på streken. Så ble rutinerte Tonje Larsen dyttet innpå i det norske angrepet. Og vips så ledet Norge med to mål.

Da var det både game over og bye-bye til Ungarn.

Ungarn - Norge 19-25 (11-11)
700 tilskuere. Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø - Kristine Lunde-Borgersen 1, Tonje Larsen, Ida Alstad 2, Heidi Løke 5, Tonje Nøstvold 2, Karoline Dyhre Breivang 3, Kari Mette Johansen 1, Marit Malm Frafjord 1, Linn Kristin Riegelhuth 6, Tine Stange 1, Anja Edin 1, Camilla Herrem 2.
Toppscorer Ungarn: Orsolya Verten og Anita Bulath, begge 3.
Utvisninger: Ungarn 1 x 2 min., Norge ingen.

Her kan du lese mer om