HEDRET: Marit Breivik er stemt frem som Årets navn av VGs lesere. Foto: Robert Eik

Marit Breivik er Årets navn

(VG Nett) OL- og EM-gull på noen få måneder. Marit Breivik ser på Årets navn-prisen som en honnør til hele laget.


- Dette er veldig hyggelig. Jeg vil gi en stor takk til alle leserne som har stemt på mitt navn. Dette ser jeg som en veldig viktig honnør til hele laget, som har greit å fange tilskuere, supportere og alle som har sett på oss gjennom høsten, sier Marit Breivik til VG Nett.

VGTV:Se interju med Marit Brevik

Den mangeårige landslagssjefen opplever enorm interesse for den inkluderende lederstilen sin, og blir stadig stoppet på gata.

- Jeg får mange tilbakemeldinger på at lederstilen smitter. Og de kommer like mye fra menn som kvinner. Mange er opptatt av teamarbeid. Gjennom mange år har jeg opplevd at spillerne vokser med medansvar - og engasjementet blant jentene har aldri vært så stort som under EM. Det er veldig inspirerende for meg også, forklarer Brevik i dagens VG.

Gir pengene videre

I går fikk hun overrakt statuett og en sjekk på 50.000 kroner av VG. Pengene gir hun videre til Right to Play.

- Det er en organisasjon som jobber godt i 24 land. For barn rundt omkring i verden er det ikke naturlig å få leke eller være i aktivitet. Å bidra til at de får det er veldig givende. Det er viktig å se litt utover vår egen lekegrind, mener Brevik.

Protokoll:Lesernes gratulasjoner til Breivik og håndballjentene

MED EM-TROFÈET: Suksesstrener Marit Breivik i Makedonia. Foto: EPA

- Du er kåret til Årets trener, Årets trønder og nå Årets navn. Hva blir det neste?

- Jeg vet ikke om det er noen flere priser... Men det viktigste er at vi har klart å gjøre det bra med en gjeng med jenter som har glødet veldig gjennom hele høsten.

Bruker ferien til å tenke

Fredag ettermiddag tar Årets navn velfortjent juleferie. Med den enorme suksessen har det nærmest blitt et folkekrav at den mangeårige landslagssjefen fortsetter i jobben. Nå skal hun bruke juleferien til å tenke.

Enstemmig hylekor:- Du må fortsette Marit

- Jeg skal være sammen med familie og venner og gjøre det andre folk gjør i julen. Men å vurdere fremtiden blir en del av ferien, sier Breivik.

Les også:Hedin vil lære av Breivik

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder