COMEBACK: Kari Aalvik Grimsbø (til venstre) og Marit Malm Frafjord har opplevd det meste med Norge. Nå gjør begge comeback for å få håndballjentene til OL. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Overraskende uttak: Gamle stjerner vil hjelpe Norge til OL

De har begge to OL-gull. Nå tar Marit Malm Frafjord (34) og Kari Aalvik Grimsbø (35) et tak for å få Norge til sommerens leker i Tokyo. Begge er klar for kvalikkampene i mars.

 • Jostein Overvik

– Jeg stiller opp nå for å hjelpe laget til OL. I utgangspunktet er jeg ikke aktuell for OL-spill. Jeg ønsker å bidra for laget i kvalifiseringen, og det ønsker også Thorir (Hergeirsson), sier Frafjord til NTB.

Strekspilleren ble hentet inn foran OL i Rio for fire år siden også. Det endte med bronse før trønderen var Norges beste spiller da håndballjentene tok sitt hittil siste gull under EM i Sverige for drøye tre år siden.

les også

Solberg rammet av krystallsyken: – En god blanding mellom fyllesyke og sjøsyke

Siden har hun både lagt opp og gjort comeback. Nå er Malm Frafjord godt gående med bra prestasjoner for danske Esbjerg i Champions League. Også Kari Aalvik Grimsbø har kommet tilbake på banen i Györ etter kneoperasjonen sist sommer, men spilte ikke da de ungarske mesterne slo Brest sist helg.

Hun kommer inn som målvakt nummer fire i Hergeirssons tropp til OL-kvaliken mot Montenegro, Romania og Thailand i Podgorica om tre uker. Silje Solberg har nylig slitt med krystallsyken og Norge trenger ekstra sikring på keeperplassen.

Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Henny Reistad er som ventet tilbake etter skader. Mens Norge mangler Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune.

To av de fire nasjonene går til den 12 nasjoner store OL-turneringen. Etter at Norge misset OL i 2004 var både Marit Malm Frafjord og Kari Aalvik Grimsbø med på OL-gullene i 2008 og 2012.

les også

Amanda Kurtovic tilbake for fullt: – Sterkere enn noen gang

Det er første gang Norge må ut i kvalik for å komme seg til OL.

– Dette blir utrolig spennende, jeg og laget gleder oss masse. Vi har ikke spilt så viktige kamper på denne tiden av året i hele min trenertid. Og vi har et spennende mannskap som vil slåss for denne OL-plassen, sier landslagssjefen i Håndballforbundets pressemelding.

Mer om

 1. Håndball
 2. Kvinnelandslaget håndball
 3. Marit Malm Frafjord
 4. Kari Aalvik Grimsbø
 5. Thorir Hergeirsson

Flere artikler

 1. Testet Norges tøffe bortebane: Stine Bredal Oftedal reddet Györ fra smell

 2. Håndballjentene samlet: Får ikke trene som barn

 3. Slik trener toppidrettsutøverne etter corona-utbruddet

 4. Thorir Hergeirsson skriver ny kontrakt i juni

 5. Hegh Arntzen fortsatt skadet: – Frustrerende og kjedelig

Fra andre aviser

 1. Vipers med fem spillere i Norge-troppen til skjebnekamper

  Aftenposten
 2. Kvinnelandslaget i håndball samles igjen

  Aftenposten
 3. Tilbake etter skaden: Nå skal hun trene sammen med Nora Mørk

  Aftenposten
 4. Tilbake etter skaden: Nå skal hun trene sammen med Nora Mørk

  Bergens Tidende
 5. Norsk landslagsspiller klar for Europas beste lag

  Aftenposten
 6. Norsk landslagsspiller klar for Europas beste lag

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder