MESTERMØTE: Nora Mørk har ikke vært helt på topp på vei til NM-finalen, men det la ingen demper på stemningen da Larvik vant sin tittel nummer 50. Klubblegende og assisttrener, Tone Larsen, har mer enn 50 titler alene med klubb og landslag.

MESTERMØTE: Nora Mørk har ikke vært helt på topp på vei til NM-finalen, men det la ingen demper på stemningen da Larvik vant sin tittel nummer 50. Klubblegende og assisttrener, Tone Larsen, har mer enn 50 titler alene med klubb og landslag. Foto: Fredrik Solstad , VG

Gro Hammerseng-Edin varsler at hun fortsetter: Nora Mørk ble syk av VM-suksessen

BÆRUM (VG) (Glassverket-Larvik 19-28) Batteriet gikk helt tomt for strøm da VM-gullet ble sikret. Nora Mørk ble syk etter suksessen i Danmark. I går var hun tilbake – så vidt – da Larvik vant NM-gullet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har vært syk og sliten etter at jeg kom hjem fra VM. Når du først kjenner på at du er sliten så er du lett mottagelig for sykdom. Det skjedde også etter EM i fjor, sier hun til VG.

Jubileumsjubel: Larvik vant tittel nummer 50

Nora Mørk er nå i gang med sitt siste halvår i Larvik. Etter OL i Rio drar hun til Ungarn.

FORTSETTER: Gro Hammerseng-Edin har bestemt seg for å utvide karrieren med nok en sesong. Det er fortsatt ikke avklart om det blir i Tor Odvar Moens Larvik. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Jeg hadde gjerne sett henne på mitt lag. Men jeg forstår henne veldig godt. Hun er i sitt livs form og har spilt lenge i Larvik nå. Det kommer til å bli en glede for Györ å få henne, sier Gro Hammerseng-Edin. Hun fyller snart 36 år og sto samtlige 60 minutter i finalen.

Hammerseng har bestemt seg for å spille håndball nok en sesong. Hun vet det ikke blir med Nora Mørk, men kan ikke bekrefte at det blir i Larvik.

Derfor spilte ikke Sandra Toft finalen

– Jeg kjenner på motivasjon og kropp at jeg ikke er ferdig med dette. Jeg har fått noen henvendelser og skulle ha møtt Larvik nå i julen. Møtet ble utsatt, men kommer snart, forteller Larvik-kapteinen.

For Nora Mørk har julen i tillegg til familiekos bestått av en god del kraftige nattlige hosterier med tilhørende hostesaft.

Proppen gikk ut av Noras fysiske badekar omtrent ved pause i VM-finalen. Norge ledet med 11 mål og 2. omgangen var ikke hennes. Blant annet skjøt hun et skudd som Nederland-keeper Tess Wester tok i fast grep.

Visste du? Tonje Larsen vant sin 50. tittel allerede i 2013

– Ja, man bruker mye tid og energi på å analysere og fokusere på neste kamp hele tiden. Da blir man rett og slett sliten i hodet. Når du kjenner etter om du er sliten så merker du det på både kropp og hode, beskriver hun.

Nora mener hun likevel klarte å mobilisere opp mot NM-finalen. Hun scoret tre mål og serverte fire assists før pause og spilte bra i forsvar.

Men etter hvilen ba hun om å få slippe de defensive oppgavene.

– Hun vært bra på trening, men det er begrenset hvor mye «strøm» hun har. Hun skulle egentlig ha spilt forsvar i 2. omgang også, men hun ba selv om å få ta forsvarsbyttet med «Karo» (Dyhre Breivang), forteller trener Tor Odvar Moen.

Noras feiring med kjæresten i VM

– Ja, jeg har vært syk opp mot finalen. Jeg har veldig lyst til å spille forsvar, men akkurat i dag krevde det ganske mye. Jeg var liten sliten, sier Nora etter totalt fire finalescoringer.

– Jeg har lyst til å spille begge veier. Det gjør jeg jo allerede mye i Larvik. Jeg ønsker å bli en toveisspiller. Men det må ikke gå utover mine spisskvaliteter. I tillegg ønsker jeg å fortsette å utvikle skudd. Bli enda råere i avslutningene fra distanse. De satt ikke i dag da, sier Nora Mørk og legger leende til:

– Jeg orket ikke..

Allerede 9. januar skal Larvik ut i Champions League. Kvartfinalemotstanderen fra i fjor, Thüringer, er motstander på hjemmebane.

– Det ekstremt kort tid dit, mener Nora Mørk selv. Larvik tapte i høst to kamper mot Katrine Lundes Rostov-Don. Men Nora Mørk mener LHK ikke er svekket.

Her endte Larvik sist vår: Fikk juling av Buducnost

– Vi går til alle kamper i Champions League uansett hvem som står på den andre siden. Vi har et rutinert lag som har vært med på mye. Alt kan skje. Det tror jeg virkelig.

Glassverket var aldri nærheten av sensasjon i NM-finalen. Kari Brattset, Tiril Merg, Line Bjørnsen og Martina Thörn gjorde alle gode kamper. De ble likevel overgått av Sanna Solberg, Amanda Kurtovic, Gro Hammerseng-Edin, Jenny Osnes Græsholt og Alma Hasanic.

Men ikke Nora Mørk.

– Kampen var ingen «höjdare» fra min side, men det er stort å være med på Larviks 50. gull. Det var det samme hvordan det så ut, bare vi vant. Vi kontrollerte dette bra, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder