NYE KONTRAKTER: Alt tyder på at Tine Stange (til høyre) skriver ny proffkontrakt med Larvik etter en sesong som amatør. Gro Hammerseng-Edin har nettopp skrevet ny kontrakt med LHK. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Tine Stange gjør comeback på landslaget onsdag: Amatør-Stange får nytt profftilbud

Hun har ikke fått en krone for å være Larvik-spiller denne sesongen. Men etter storspill i Champions League får Tine Stange (29) både nytt profftilbud fra klubben og comeback på landslaget mot Romania onsdag.

  • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Ambisjonen er at hun skal på kontrakt igjen. Det har vi allerede hatt et møte med Tine om, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til VG.

Han er strålende fornøyd med at Stange klemte inn hele 17 mål i de to avgjørende Champions League-kampene mot Ferencvaros og Fleury Loiret. Det skaffet Larvik plass i kvartfinalen mot Vardar i april.

Husker du? Tine Stange spiller gratis for Larvik

Stange har spilt bare to landskamper de siste fem årene. Men søndag ble hun kalt inn på A-landslaget etter Ida Alstads sykdomsforfall til EM-kvalifiseringskampen mot Romania i Cluj onsdag.

– Selvfølgelig trist for Ida, men jeg må ta muligheten når den byr seg, sier Tine Stange til Østlandsposten. Hun spilte sin siste landskamp mot Sør-Korea i juni 2014.

Håndballjentene møter Cristina Neagu & co. i den første kampen siden VM-gullet i desember. Rumenerne ble slått etter stort drama og ekstraomganger i semifinalen.

– Jeg har lyst til å spille OL for Norge, sa Stange til Norge da hun gjorde comeback i november.

Fra VM 2009: Blodig Stange nektet å gi seg

Tor Odvar Moen mener hun er bedre enn noen gang.

– Jeg har aldri sett henne bedre enn da hun ble skadet sist. Nå har hun kommet tilbake på samme nivå. Hun vinner duellene og motstanderne blir hengende etter. Jeg skal ikke legge meg opp i landslagsuttak, men Norge trenger konkurranse blant de høyrehendte skytterne, sier Larvik-treneren.

MED JENS: Tine Stange med sønnen Jens etter comebacket i Champions League for fire måneder siden. Onsdag gjør hun comeback på landslaget også. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Få har vært like uheldige. Tine Stange ble korsbåndskadet for første gang i 2012 etter å ha hatt en håndskade året før. I 2013 ble det en ny skade i samme kne, operasjon og 14 måneders opptrening.

Larvik til CL-kvartfinalen: – Vi skal slå dem. De skal ut.

Hun ble gravid etter å ha fått den første kneskaden. Sønnen ble født i januar 2013 og har vært fin å ha i motgangen.

– Jeg har jo fått mye tid sammen med Jens. Det har vært veldig bra, sier hun.

Resultatet av den siste 14 måneder lange skadeperioden ble at hun sist vår var den 17. spilleren i Larvik. Klubben hadde etter millionunderskuddet bare muligheten til å signere 16. I stedet for å forsvinne valgte Tine Stange amatørkontrakt.

– Hun hadde tilbud fra både inn- og utland. Det er fantastisk at hun valgt å bli i Larvik. Det forteller hvilke ambisjoner hun har, sier Tor Odvar Moen.

Riegelhuth Koren-comeback: – Helt fantastisk situasjon

Ved hjelp av tre egne sponsorer, jobb hos en av dem har hun fått det til å gå rundt økonomisk. Også lagvenninnen Marit Malm Frafjord har gitt en del av lønnen sin til Tine Stange.

Men nå tyder alt på at hun får lønn for strevet igjen.

TV 3, onsdag kl. 19.00

Les også

Mer om

  1. Larvik HK
  2. Norsk håndball

Flere artikler

  1. Her er Hammerseng-Edins farvel-tale som rørte Tor Oddvar Moen til tårer

  2. Europa-eventyret til Larvik er økonomisk bingo

  3. Tine Stange gråt for Larvik: – Det er så følsomt

  4. Larvik klar for kvartfinale: – Vi skal slå dem. De skal ut.

  5. Sandra Toft igjen slått ut av hjernerystelse: – Frustrerende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder