FORSVAR: Franske Beatrice Edwige imellom Marit Malm Frafjord (t.h.) og Veronika Kristiansen i landskampen i Ulsteinvik søndag.

FORSVAR: Franske Beatrice Edwige imellom Marit Malm Frafjord (t.h.) og Veronika Kristiansen i landskampen i Ulsteinvik søndag. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Amanda Kurtovic avgjorde i siste sekund mot Frankrike: 25-24

(Norge-Frankrike 25-24) Amanda Kurtovic (24) ble matchvinner i siste sekund da Norge vant 25-24 i sin siste kamp før avreisen til Rio-OL.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det var godt å se, fastslo landslagstrener Thorir Hergeirsson etterpå.

– Det er viktig for spillerne å spikre seier i en sånn kamp. Vi halset litt etter og klarer aldri å dra fra, men klarer å henge på, oppsummerte islendingen på TVNorge etter etter seieren mot Frankrike.

Hergeirsson hadde en timeout på 22-24 der han prøvde å vekke jentene.

– Ta tak i nakken på dere her! Ansvar og disiplin, sa landslagssjefen og beordret jentene ut til spill syv mot seks utespillere.

Dette hevet det norske laget, som reduserte til 23-24 ved Stine Bredal Oftedal. I det neste angrepet reddet Kari Aalvik Grimsbø, og deretter fikk Oftedal straffekast. Veronica Kristiansen utlignet til 24-24 med sitt sjette mål for dagen.

Analyse: Malm Frafjord nær OL-plassen

Norge hadde et langt siste angrep, og Frankrike fikk en tominutters utvisning 26 sekunder før slutt. Kurtovic hoppet inn fra kanten og satte inn 25-24. De norske jentene jublet nesten som om de hadde vunnet en OL-finale. Det kan de også komme til å gjøre om noen uker.

På stillingen 18-20 13 minutter før slutt, valgte Norge å ta ut keeperen og sette inn en ekstra utespiller.

Norge spilte uten Heidi Løke, som fikk en liten strekk i lørdagens kamp mot Spania.

– Jeg vil ikke risikere noe før OL, sa Løke til TVNorge på forhånd.

Les også: Frankrikes veterantrener: – Norge klare OL-favoritter

Det betydde at det var duket for Marit Malm Frafjord på streken. Alt tyder på at hun kommer inn i den norske OL-troppen.

– Det var en del bra, og en del som kan gjøres bedre også, sa Frafjord om egen innsats.

1.omgang var jevn helt til slutt, og TVNorge-ekspert Sindre Walstad fastslo i pausen at det var bedre forsvars- og målvaktsspill av Norge enn mot Spania lørdag.

– Vi var bedre med fra start i denne kampen enn mot Spania. Og det er litt bedre flyt i angrepsspillet, sa Norges assistenttrener Mia Högdahl i et pauseintervju.

– Dette var et steg opp for oss etter Spania-kampen, oppsummerte sjefen sjøl. Thorir Hergeirsson etterpå.

Les også: Camilla Herrem ensom på verdensnivå.

Camilla Herrem har spilt to hele kamper for Norge etter som Sanna Solberg er skadet.

Frankrike ble slått ut mot senere finalist Montenegro i kvartfinalen i London-OL. I VM i desember 2015 tapte Frankrike mot senere finalist Nederland. I begge disse mesterskapene tok Norge gull.

– Det er ingen tvil om at Norge er OL-favoritt. De er et steg foran resten av nasjonene, sa Frankrikes landslagstrener Olivier Krumbholz til VG foran søndagens kamp. Norge tapte lørdag 26-28 mot Spania, som vant turneringen i Ulsteinvik.

Frankrike er i den andre av de to OL-gruppene. Her er Norges gruppespillkamper:

6. august: Brasil.

8. august: Spania.

10. august: Angola.

12. august: Montenegro.

14. august: Romania.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder